r
Nosalty Logó

Csirkemell licsivel

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Csirkemell licsivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 565 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2254 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 201 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    91 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1137.9 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    126 mg
  • Foszfor
    534 mg
  • Nátrium
    383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    132.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 565 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    67.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4551.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    175 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    503 mg
  • Foszfor
    2135 mg
  • Nátrium
    1530 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    529.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    440 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    881 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1702 micro
Összesen 2254 kcal
  • 15% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    402.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    189 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 201 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Mielőtt nekiállhatnánk az alkotásnak, biztosra kell vennünk, hogy minden előkészületet megtettünk. A csirkemellet felkockázzuk/ felcsíkozzuk, a póréhagymát feldaraboljuk, a gombát pedig legalább 30 perccel a főzés előtt meleg vízbe áztatjuk.
  2. A csirkének elkészítjük a pácot: sót, borsot, őrölt gyömbért és curry port keverünk össze olajjal, áttört fokhagymával, szójaszósszal és Hoisin-szósszal egy tálban. Ebbe forgatjuk a csirkét, majd legalább 1 óráig hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.
  3. Wokban kevés olajat forrósítunk, és a pácolt csirkét fehéredésig pirítjuk rajta. Ehhez adjuk a póréhagymát, gazdagon meglocsoljuk szójaszósszal és Hoisin-szósszal. Ezt követi a kesudió, melyet nem feltétlenül kell addig fődögélni hagyni, míg megpuhul. Ropogósan még jobb. Mikor már úgy érezzük, hogy kész az étel, az utolsó pillanatokban hozzáadjuk a lecsepegtetett licsit. Óvatosan összeforgatjuk.
  4. Thai rizstésztát főzünk hozzá, majd még a wokban összekeverjük a szószos hússal.
  5. Rákszirommal tálaljuk. (Ezúttal én indonéz krupukot választottam, de a hagyományos rákszirom is tökéletes.)
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3769
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel a magyar konyha ízvilágától nagyon távolira sikerült. Viszont mindannak ellenére, hogy a hozzávalók igencsak idegennek tűnhetnek, a legtöbb hozzávalót egy Magyarországon található üzletláncban vásároltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek