r
Nosalty Logó

Csirkemáj édesköményes-gombás zöldségszósszal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Csirkemáj édesköményes-gombás zöldségszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemájhoz

A körethez

Összesen 1408 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemájhoz

A körethez

Összesen 5621 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A csirkemájhoz

A körethez

Összesen 77 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    501 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3230.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    250 mg
  • Foszfor
    1085 mg
  • Nátrium
    1353 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.4 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1438.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    5564 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    21 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    159 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1427 micro
  • Kolin:
    333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4284 micro
  • α-karotin
    5003 micro
  • β-karotin
    12861 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    51 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 1408 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    235.1 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    22 g
  • Koleszterin
    2003 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12920.4 g
  • Cink
    35 mg
  • Szelén
    812 mg
  • Kálcium
    1216 mg
  • Vas
    86 mg
  • Magnézium
    1000 mg
  • Foszfor
    4339 mg
  • Nátrium
    5410 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    825.8 g
  • Cukor
    119 mg
  • Élelmi rost
    105 mg

VÍZ

  • Összesen
    5752.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    22258 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    83 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    520 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    637 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    120 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5710 micro
  • Kolin:
    1333 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17135 micro
  • α-karotin
    20010 micro
  • β-karotin
    51444 micro
  • β-crypt
    61 micro
  • Likopin
    206 micro
  • Lut-zea
    8944 micro
Összesen 5621 kcal
  • 3% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    2.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    175.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    272 micro
  • β-karotin
    699 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    121 micro
Összesen 77 kcal

Hozzávalók

A csirkemájhoz

A körethez

Elkészítés

A csirkemájhoz

  1. Lábasba az olajon megpároljuk sóval a vöröshagymát és a fokhagymát.
  2. Beletesszük az összes mosott, megpucolt, feldarabolt, zöldséget.
  3. Beletesszük a fűszereket, és főzzük kb. 20 percet, majd ekkor tesszük bele a csirkemájat, amit kisebbekre vágtunk.
  4. Kóstoljunk, és ha kell, még ízesítsük. Még kb. 15 percet főzzük, a májat nézzük, hogy megfőtt-e. Ha igen, kiveszük belőle a zöldpaprikát.
  5. Beleöntjük a habtejszínt, összeforraljuk, és készen van, tálalhatjjuk.
  6. Feltesszük forrni a vizet a tésztának, és sós, olajos vízben kifőzzük, leszűrjük, és tálaljuk a májas szósszal.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 31
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5524
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 11.

Ajánló

Finom bor.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csirkemáj édesköményes-gombás zöldségszósszal
Éva-Anyóca 350 recept

A csirkemájjal társítottam a zöldségeket, de itt már más fajtát is tudtam beletenni, mint a csirkezúzánál, pl. az édesköményt, gombát, és sok más fűszert is. Ez a variáció is nagyon jól sikerült.

Hozzávalók

A csirkemájhoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?