r
Nosalty Logó

Csirkecomb meggyszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Nusi Kezdi konyhaja
Csirkecomb meggyszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkecomb

Meggyszósz

Összesen 593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkecomb

Meggyszósz

Összesen 2378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Csirkecomb

Meggyszósz

Összesen 138 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    23.4 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    181 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    859.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    238 mg
  • Nátrium
    506 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    205.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    292 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    216 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    908 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 593 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    93.7 g

Zsír

  • Összesen
    189.4 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    67 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    722 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3438.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    103 mg
  • Kálcium
    190 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    152 mg
  • Foszfor
    953 mg
  • Nátrium
    2025 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.4 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    823.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1167 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    62 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    275 mg
  • Retinol - A vitamin:
    865 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3633 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    867 micro
Összesen 2378 kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    210 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    50 micro
Összesen 138 kcal

Hozzávalók

Csirkecomb

Meggyszósz

Elkészítés

Csirkecomb

  1. Citromlevet mézzel, sóval, borssal, fűszerpaprikával, olajjal és a zöld fűszerkeverékkel egy tálban jól összekavarjuk . (pácoláshoz )
  2. Csirkecombokat alaposon megmossuk, leitatjuk a vizet egy papírszalvétával, amíg száraz lesz.
  3. Csirkecombokat megforgatjuk a citromleves keverékben, és egy sütőzacskóba tesszük, megmaradt páclevet ráöntjük, lekötjük, egy pár órát hűtőben tartjuk, lehet egy éjszakát. Sütőt hagyjuk 10 percet bemelegedni, mielőtt a húst sütőbe raknánk megszurkáljuk a felső részét, és 30-40 percig 170 -180 fokon megsütjük. Ki párolva szereti, kész is van - ki pedig ropogósan, a zacskót felhasítja a közepén, és még 10 percig pirítja, közben locsolva, hogy ne száradjon ki a hús! (figyelni az utasításokat a sütő zacskóról)
  4. 100 g vajból (lehet helyesíteni 2 kanál olajjal vagy margarinnal) egy púpozott evőkanál liszttel nagyon világos rántást csinálunk (nem pirítjuk), hozzáadjuk a meggylevet, és besűrítjük (ha túl sűrű, lehet pótolni vízzel), ne legyen túl vastag! Ekkor hozzáadjuk a meggyet, és 2-3 percet hagyjuk forrni, ekkor hozzáadjuk a tejfölt, és levesszük a tűzről. (Kitűnően illik hozza egy pici rum vagy egy pár csepp rumeszencia, de el is maradhat.)
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 20x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 85
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 6278
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 04.

Ajánló

Natúr krumplit tálalok, meghintve petrezselyemzölddel.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Nusi Kezdi konyhaja 10 recept

Sültekhez a családom nagyon kedveli a szószokat, azért nagyon gyakran szoktam készíteni, friss, fagyasztott vagy befőttekből - ez lehet alma, meggy, aszalt szilva. Ezekhez natúr krumplit szoktam adni.    

Hozzávalók

Csirkecomb

Meggyszósz

Címlapról ajánljuk

További cikkek