r
Nosalty Logó

Csirke tarkaborsos sajtmártásban, borított burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirke tarkaborsos sajtmártásban, borított burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez és a mártáshoz

A borított burgonyához

Összesen 962 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez és a mártáshoz

A borított burgonyához

Összesen 3848 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkemellhez és a mártáshoz

A borított burgonyához

Összesen 133 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.1 g

Zsír

  • Összesen
    48.5 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    334 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2778.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    779 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    1071 mg
  • Nátrium
    697 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    462.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    420 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    72 micro
  • Kolin:
    263 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    58 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 962 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    344.5 g

Zsír

  • Összesen
    194 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1336 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11112.5 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    309 mg
  • Kálcium
    3116 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    4285 mg
  • Nátrium
    2788 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1848.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    130 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    37 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    1051 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1661 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    234 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 3848 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    385.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    149 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 133 Kcal

Hozzávalók

A csirkemellhez és a mártáshoz

A borított burgonyához

Elkészítés

A csirkemellhez és a mártáshoz

  1. A hústujjnyi vastagszeletekre szeljük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés zsiradékon kisütjük. Ha ez megvan, a húsokat félretesszük.
  2. A hús visszamaradt zsírjában elkeverjük a lisztet, majd felöntjük a tejszínnel.
  3. Belenyomjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a reszelt sajtot és a tarkaborsot, sózzuk. (Ha szükséges, kevés tejjel még hígíthatjuk.) Kiforraljuk, félretesszük.
  4. A hagymát apró kockákra vágjuk, megfonnyasztjuk.
  5. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és sós vízben megfőzzük.
  6. Ha ez kész, leszűrjük, összetörjük, ízesítjük, sóval, borssal, és hozzákeverjük a hagymát.
  7. Egy serpenyőt kikenünk zsiradékkal, megszórjuk zsemlemorzsával, belelapogatjuk a krumplipürét, és megpirítjuk, majd egy tányérra borítjuk.
  8. Tálalásnál a tányérra helyezünk egy cikk borított burgonyát, mellé a húsokat, és nyakon öntjük a tarkaborsos mártással.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 120
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7357
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 06.

Ajánló

Szimpla burgonyapürével vagy sült krumplival is nagyon finom.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedvenc ételeim közül való ez a recept. Legszívesebben a mártást pusztán önmagában enném, de hát mégis csak kell mellé egy kis husi is, hogy jóllakjunk.

Hozzávalók

A csirkemellhez és a mártáshoz

A borított burgonyához

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek