r
Nosalty Logó

Csirke lakkozott karalábéval és gyöngyhagymával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Csirke lakkozott karalábéval és gyöngyhagymával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A zöldségekhez

A bouquet garnihoz

Összesen 737 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A zöldségekhez

A bouquet garnihoz

Összesen 1474 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A csirkéhez

A zöldségekhez

A bouquet garnihoz

Összesen 63 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    33.5 g

Zsír

  • Összesen
    44.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2096.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    140 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    1453 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    445.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    297 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    410 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    157 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1689 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2144 micro
Összesen 737 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.9 g

Zsír

  • Összesen
    89.9 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4193.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    279 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    2906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    890.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    595 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    304 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    820 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    260 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3379 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4289 micro
Összesen 1474 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    125 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    146 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A zöldségekhez

A bouquet garnihoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A csirke elkészítése:
  2. Az alaplevet felforralom, majd beledobom az ízesítő csokrot. A lángról leveszem, majd lefedem és félreteszem, mint egy teát.
  3. A csirkét megtiszítom és levágom a csontról.Kettévágom középen, vigyázva a bőrre.
  4. Ha az alaplé újra forr, a lángot lezárom, majd a két csirkemellet beledobom. Lefedve 12-13 percig áztatom a csirkét.
  5. Egy öntött vas vagy rozsdamentes acél serpenyőt felmelegítek. Földimogyoró (vagy bármi mást ami jól bírja a meleget) olajat locsolok a serpenyőbe és ahogy füstölni kezd egyből beleteszem a csirkét bőrével lefelé.
  6. Egy hosszú csipesszel nyomom a csirkét lefelé, hogy ne képződjön gőz alatta.Világosbarnára pirítom a csirke bőrét majd megfordítom, egy-egy evőkanál vajat is dobok mellé.
  7. Kb. 2 percig pirítom a csirkét a habzó vajban, esetleg kanalazok a bőrére.
  8. A zöldségek elkészítése:
  9. Az alaplevet megfőzöm egy nappal korábban, majd leszűröm, és kihűtöm.
  10. A karalábékat hosszúkás hasábokra vágom és felteszem a hideg levesben alacsony lángon főni. A hagymákkal egy másik lábasban ugyanígy járok el.
  11. Amikora karalábék még roppanósak, a hagymák üvegesek és puhák, kiveszem őket és a főzőlevet beforralom.
  12. Amikor már csak pár evőkanálnyi maradt a levesből, beleteszem a cukort és a vajat.
  13. Ha forrni kezd, visszateszem a zöldségeket és addig forgatom őket a vajas lében, amíg fényesek nem lesznek.Egy jó csipet pertezselymet és újhagymat adok hozzá. Azonnal tálalom.
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 19696
  • Feltöltés dátuma: 2008. augusztus 20.

Ajánló

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Koranyári zöldségek és házi csirke.

Hozzávalók

A csirkéhez

A zöldségekhez

A bouquet garnihoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek