r
Nosalty Logó

Csirke curry joghurttal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Puffin
Csirke curry joghurttal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 70 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1112 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    288 mg
  • Nátrium
    560 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    349 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    13895 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 246 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.5 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    229 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4448 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    752 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1151 mg
  • Nátrium
    2240 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.8 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1199.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    274 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    1396 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    55580 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 984 kcal
  • 5% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 86% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    11 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3873 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 70 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet megmossuk, majd feldaraboljuk. Egy tálban keverjük össze a húst, 3 ek. curry port és a joghurtot.
  2. Amíg a csirke pácolódik, egy sütőbe is betehető serpenyőben olajon pirítsuk meg a felszeletelt vöröshagymát. Adjuk hozzá a finomra reszelt fokhagymát és gyömbért. Még 2 percig közepes lángon kevergessük. Szórjuk rá a maradék curry port, és pár keverés után öntsük bele a paradicsomot és a zöldbabot. Ízlés szerint sózzuk. Alacsony hőfokon hagyjuk rotyogni 15 percig.
  3. Öntsük bele a joghurtos csirkét a paradicsomos, currys szószba, és közepes lángos további 15 percig rotyogtassuk. Adjunk hozzá vizet, ha túl sűrűvé válna.
  4. Kb. 20 percre tegyük előmelegített sütőbe addig, amíg a hús meg nem puhul teljesen, és a teteje meg nem pirul. Közben folyamatosan ellenőrizzük a sűrűségét, és keverjük is meg. Főtt rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4372
  • Feltöltés dátuma: 2017. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom curry fajta. A hozzáadott paradicsom és joghurt kellemes ízélményt nyújt azoknak is, akik nincsenek úgy oda ezért a keleti ételért.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tejfölös csirkereceptek

Csirkemell vagy csirkecomb egy-egy finom egytálételben, ráadásul tejföllel gazdagon elegyítve? Ugye hogy máris vágytok egy isteni, tejfölös csirkereceptre?

Nosalty

További cikkek