Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csíkos kalács Timcsótól recept

hozzászólások (32)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Réz
Szelén
Mangán
Foszfor

TOP Vitaminok

Folát A B3 E

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
17.2 g

zsír

Összesen:
27 g
Telített zsírsav:
13 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
8 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
54 mg

ásványi anyagok

Összesen:
1 g
Kalcium:
104 mg
Nátrium:
131 mg
Vas:
4 mg
Magnézium:
104 mg
Foszfor:
266 mg
Kálium:
406 mg
Cink:
1 mg
Réz:
1 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
41 µg

szénhidrát

Összesen:
135.3 g
Összes cukor:
36 g
Élelmi rost :
8 g

víz

Összesen:
24.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
1 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
2 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
93 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
172 µg
E vitamin:
1 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
2 µg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
68.7 g

zsír

Összesen:
108 g
Telített zsírsav:
62 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
29 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
9 g
Koleszterin:
216 mg

ásványi anyagok

Összesen:
4.1 g
Kalcium:
410 mg
Nátrium:
534 mg
Vas:
13 mg
Magnézium:
414 mg
Foszfor:
1061 mg
Kálium:
1617 mg
Cink:
9 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
5 mg
Szelén:
169 µg

szénhidrát

Összesen:
541.1 g
Összes cukor:
153 g
Élelmi rost :
34 g

víz

Összesen:
97.8 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
4 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
11 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
4 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
379 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
684 µg
E vitamin:
5 mg
D vitamin:
2 µg
K vitamin:
12 µg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.8 g

zsír

Összesen:
10.7 g
Telített zsírsav:
6 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
22 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.4 g
Kalcium:
39 mg
Nátrium:
52 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
42 mg
Foszfor:
105 mg
Kálium:
158 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
17 µg

szénhidrát

Összesen:
53.5 g
Összes cukor:
14 g
Élelmi rost :
4 g

víz

Összesen:
9.7 g

vitaminok

Összesen:
0 g
C vitamin:
0 mg
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
38 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
68 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
0 µg

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tuba
Tuba / tuba Tue, 2013-10-29 19:29

Szia! Megcsináltam! Imádom! Habár nem kelesztettem annyit, és géppel dagasztottam, így is nagyon jó lett. Egy tanulságom már származik belőle: csak dupla adagban szabad neki kezdenem, mert olyan hamar elfogyott. (Én tettem a csokis részbe mazsolát, ennyit változtattam rajta.) Köszönöm szépen! Barbi

Timcsók
Timcsó / Timcsók Tue, 2013-10-29 20:57

Szia Barbi!
Nagyon örülök, hogy jó lett a kalácsom...kalácsod :-D pláne, hogy meg is írtad!
Nálunk most a puncsos "íz" hódít ezért lehet, hogy én is mazsolával készítem legközelebb csak csokis-puncsos változatban :-)
Üdv.:Timi

tuba
Tuba / tuba Wed, 2013-10-30 09:31

Ott pudingport használsz vagy aromát? Legközelebb lehet, hogy megpróbálom gluténmentes változatban magamnak elkészíteni szimpla adagban....

T.Linda
T.Linda Fri, 2013-01-04 08:18

Sziasztok! Én annyit variáltam a recepten, hogy adtam hozzá tojássárgáját, amitől ugyan lágyabb lesz a nyers tészta, de a fehér részhez kevertem kókuszreszeléket és vaniliás cukrot, a barnához picivel több kakaót és lisztet. Így könnyű volt fonni. Örülök, hogy rátaláltam erre a kalácsra, kedvenceim közé került. Köszönöm Timcsó!

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2013-03-14 16:00

Szia Linda, neked is késve de köszönöm, hogy leírtad a véleményed!
Örülök, hogy tetszett a receptem, további jó sütögetést kívánok:-)
Üdv.: Timi

Fahéj
Fahéj / Fahéj Tue, 2012-10-23 18:35

Kedves Timcsó!
Gyönyörűséges a kalácsod! Meg fogom sütni hamarosan és majd beszámolok. Szerintem, legalábbis így ránézésre tökéletes a recept, van benne zsiradék elég, a cukor is teljesen rendben, még több is, mint egy átlag kalácsban. De az a sok kakaó miatt el is fér benne. A tojástól meg abszolut nem lenne puhább. Én se teszek általában a kelt tésztákba, még sárgát se. Úgyhogy pont jó ez a recept úgy, ahogy van. Már alig várom, hogy legyen időm nekiállni.
Üdv: fahéj

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2013-03-14 16:00

Szia fahéj :-) bocsánat neked is...valahogy rég is jártam itt ...meg nem kaptam értesítőt...
szóval ne haragudj, Te sem a kései válasz miatt !
Tormának leírtam egy másik variációt is olvasd el ha még azóta nem sütötted meg...
Én azóta sem rakok tojást szinte egy kelt tésztába sem ( ezért ne kövezzetek meg :-)) kivéve persze a farsangi fánkot :-)
Talán picit több tej mehet bele aki túl sűrűnek találja.
Ha elkészítetted feltétlen írd meg igyekszem többször benézni ezután!
Üdv: Timi

Torma
Torma / Torma Tue, 2013-02-19 07:49

Szia Fahej es Timcso :)
Most hogy kalacsozok, idekeveredtem es csak amulok, bamulok...! Gratulalok Timcso ehhez a kis mestermuhoz!!! Szerintem is minden rendben ezzel a recepttel es mindenben egyetertek Veled Fahej. En sem teszek tojast se a kalacsomba, se a langosba. Szep sarga a kalacs a vajtol es a tejtol :)
Egyebkent megcsinaltad ezt Fahej? En nem vagyok oda a kakaoert, de gondolkozom, milyen lenne dioval? Nem lenne dramai vizualisan, de izre nekem jobban bejonne....
Mennyi jo recept a NS-in!!! Mentettem, koszi Timcso! Udv, Torma :)

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2013-03-14 15:52

Szia Torma ...jobb később mint soha a válasz...:-( bocs de nem jutott el hozzám a hozzászólás értesítő....
Szóval én úgy szoktam ezt a kalácsot még elkészíteni, hogy ha a tésztájából kihagyod a kakaót, akkor is készíts két bucit. Készíts egy fahéjas krémet kb. 10 dkg vaj 2-3 ek porcukor 1 ek őrölt fahéj 2-3 ek darált dió ezeket jól kikevered és kinyújtod a bucikat vékonyra majd rákened a krémet aztán a másik bucit is kinyújtod , majd befeded vele a krémeset. Feltekered, és a roládot ugyan úgy mint a csíkosnál félbe "hasítod" majd összefonod. Remélem érthető voltam :-) hát ez egy másik kalács :-)
Bocs még egyszer, hogy nem figyeltem ha van kedved próbáld ki!
Üdv: Timi

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-03-16 18:47

Szia Timi :) köszi a választ és az ötletet! Ezt a fajta vágott csavartast már tervezem egy idő óta, de az édes süti egyre kevésbé megy nálunk...de egyszer megcsinálom! Egyébként az első NS receptem a Te házi sajt recepted citromos variációja volt! Hálás is vagyok azért a receptért, sokszor készítem. Minden jót, kellemes hétvégét, Torma :)

Timcsók
Timcsó / Timcsók Sat, 2013-03-16 20:01

Szia Torma, igen emlékszem a sajtodra :-)
Egyébként én is mindig variálok abból tanul az ember a legtöbbet! Ha sósat tervezel akkor van egy zöld fűszeres kalács receptem is annak hamarosan itt az ideje, mert általában húsvétkor sütöm meg.
Ha van kedved nézd meg. Egyébként nálunk is a sósak mennek a legjobban már a legkisebb is mondja anya po-po = pogácsa :-D
Neked is további jó hétvégét!
Üdv.: Timi

timbor
timbor Fri, 2012-02-17 11:33

Szerintem lehet ,és a tésztába is több cukrot,ső tojás se ártana mert sztem azért olyan száraz mert az sincs benne....

Timcsók
Timcsó / Timcsók Fri, 2012-02-17 11:59

Szia, szerintem lehet (bár én nem próbáltam még úgy) mindenképpen több kell bele mert azért az halványabb színt fog adni, talán vegyél ki a liszt mennyiségből és picit több tejjel készítsd.

timbor
timbor Fri, 2012-02-17 11:19

Hát nem hiszem ,hogy a család kedvence lesz,elég száraz és íztelen.....nagyon kevés benne a cukor.

Timcsók
Timcsó / Timcsók Fri, 2012-02-17 12:03

Kedves timbor, sajnálom, hogy nem nyerte el a tetszésed, tojás azért nincs benne mert van bőven zsiradék a tésztájában a fehérje pedig csak szárítana rajta. Ha még nem ment el a kedved teljesen esetleg próbáld meg több tejjel, cukorral de így viszont lágyabb lesz a tészta és nem lehet szép vékonyra nyújtani, nem lesz ilyen sokcsíkos.

Mseee
Emese / Mseee Wed, 2012-04-18 12:43

ne haragudj, hogy beleszólok, csupán ötlet amit írok. igaz, hogy ott a vaj mint zsiradék, de 1 db tojássárgája minimum kell minden kelt tésztába, fehérjét pedig valóban nem szoktak beletenni (megjegyzem én volt hogy véletlen tettem a kelt tésztába, de nem lett szárazabb mint nélküle). a cukor mennyisége a fehér tésztába biztosan elég, viszont a kakaósba értelemszerűen többet kell tenni, hiszen a kakaópor keserű.
egyébként a kivitelezés nagyon szép, személyszerint én sem szeretem a kelteket túl édesen:)

Timcsók
Timcsó / Timcsók Wed, 2012-04-18 20:43

Szia, nem haragszom:-) de én valóban tojás nélkül készítek egy csomó fajta keltésztát pl. a fonott kalácsot és a lángost is és teljesen jó. Holnap is lesz egy "sonkás batyu" amit feltettem abban sincs tojás.
Ha száraz akkor lehet, hogy picit több tejet tennék bele, de ahogy már írtam ha lágy lesz a tészta akkor nem formázható ilyen szépen. A cukor kérdés pedig ahogy Te is írtad kedves Mseee ízlés dolga ki édesebben ki kevésbé édesen szereti.

timbor
timbor Fri, 2012-02-17 08:54

Kedves Timcsó!Már bedagasztottam és elég kemény tésztát kaptam ,vagyis nem olyan mint a másfajta kelt tésztának az baj?:)

Bejusss
Bejusss / Bejusss Thu, 2012-02-16 07:29

Hú ez nagyon tetszik! Jól néz ki és nem kell vele sokat bajlódni. A közeljövőben tuti megsütöm! :)

Timcsók
Timcsó / Timcsók Wed, 2012-02-15 20:33

Szia Alice, ez egy régi forma nem hiszem, hogy kapsz ilyet de lemértem neked hasonló méretű biztosan van. Magassága 10 cm, szélessége 12 cm, a hossza pedig 23cm.
Ha megsütöd írd ám meg, milyen lett:-)

palice
palice / palice Thu, 2012-02-16 14:08

Szia Timcsok!
Mar megint en! :))
Az en formam 8 X 12 X 30 es mar benne is van a kalacska! :D
Csak meg azt szeretnem tudni,hogy lekened valamivel a tetejet?
(Remelem idoben jon a valasz... )
Koszi! Alice

palice
palice / palice Thu, 2012-02-16 19:18

Nem baj,Neked megbocsatom! :))))
Lekentem egy kis olajjal gondoltam nem art ;)
Gyenge lehetett az elesztom mert nem nagyon nott meg :((
DE mar megvagtam es nagyon jo,elkeszitem maskor is :)
Koszonom a receptet es a segitseget is.
Udv,Alice.

Timcsók
Timcsó / Timcsók Thu, 2012-02-16 19:48

Szia, örülök, hogy végül azért jó lett, lehet jó lett volna még hagyni kicsit kelni (nálam elég meleg van itthon mert van egy nagy cserepesem és ilyen zimankóban jól megrakom...) vagy az is lehet, hogy nagyobb volt a formád és nem töltötte meg úgy! De azért örülök, hogy sikerült főleg mert nagyon új vagyok itt és izgulok minden receptért:-))

boromisza dalma
boromisza dalma Tue, 2012-02-14 19:28

Ha reggel sütöd akkor is ugyanígy pihenteted másfél órát formába helyezés után?

Timcsók
Timcsó / Timcsók Tue, 2012-02-14 19:39

Kedves Dalma, ha reggel sütöm, akkor csak bedugom a hűtőbe formázás után és reggel, ha kiveszem akkor kelesztem még kb. 1 órát sütés előtt.

823
tej 1 dl
élesztő 1.5 dkg
vaj 5 dkg
cukor 7 dkg
finomliszt 26 dkg
citrom aroma 10 ml
citromhéj 0.5 citromból nyert
1 csipet
tej 1 dl
élesztő 1.5 dkg
vaj 5 dkg
cukor 7 dkg
cukrozatlan kakaópor 6 dkg
finomliszt 20 dkg
1 csipet
napraforgó olaj 1 ek