r
Nosalty Logó

Csicsókás rizottó

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Cafika
Csicsókás rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    140 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1703.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    1106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    193.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    99 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.2 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    421 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5110.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    224 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    185 mg
  • Foszfor
    1214 mg
  • Nátrium
    3318 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    581 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    316 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 1751 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    324.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csicsókát megpucoljuk, kb. egy cm-s kockákra metéljük őket, leöblítjük vízzel.
  2. A hagymát meghámozzuk, megmossuk, felaprítjuk.
  3. Egy (teflonos) lábasba felhevítjük az olajat, megpirítjuk rajta a hagymát.
  4. Hozzáadjuk a csicsókát, ezt is kissé megpirítjuk, majd hozzáadjuk a rizst, keverjük, pirítjuk, sózzuk (óvatosan, ha leveskockából van a lé, mert az már sós).
  5. Majd felöntjük a fehérborral, kevergetjük, és ha elpárolgott, a leveslét is kicsinyenként hozzáadjuk. Pótoljuk, ha elfőtte a levét (kb.18-20 perc, a rizstől függ).
  6. Ha a rizs már puha, lehúzzuk a tűzről, belekeverjük a vajat, ízesítjük borssal, szerecsendióval (ha kell, még sóval is), átkeverjük, míg a vaj el nem olvad.
  7. Ha szeretnénk, készíthetünk hozzá garnélát. A garnélát megpucoljuk, a homorú részén késsel bevágjuk óvatosan, kivesszük a belet, mossuk, majd a vastagabb részén félig kettévágjuk (így sütés közben kinyílik). Papírtörlőn a felesleges vizet felitatjuk, forró, teflonos serpenyőbe sütjük, sózzuk, borsozzuk, pici olívaolajat csorgatunk rá, fordítjuk, készre sütjük.
  8. Tálaljuk a rizottót a garnélákkal.
  • Sütés ideje: 5 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 18722
  • Feltöltés dátuma: 2011. március 29.

Ajánló

Az eredeti recept a garnélarákot feltétnek nem írta hozzá, ez egy plusz volt a recepthez, amit elkészítettem, és ízben is illik hozzá.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Sokat hallottam már a csicsókáról, így gondoltam, én is kipróbálom. Nem csalódtam benne, ez a rizottó volt az első recept, amit készítettem belőle. Nagyon ízlett mindenkinek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek