r
Nosalty Logó

Csicseriborsós rakott brokkoli

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csicseriborsós rakott brokkoli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 600 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 2397 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 169 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    30.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1324.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    475 mg
  • Nátrium
    316 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    427 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    330 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1256 micro
Összesen 600 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    121.5 g

Zsír

  • Összesen
    130.4 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    902 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5297.7 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    1656 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1900 mg
  • Nátrium
    1263 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    197.7 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    39 mg

VÍZ

  • Összesen
    730.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1179 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    288 mg
  • D vitamin:
    151 micro
  • K vitamin:
    341 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1707 micro
  • Kolin:
    815 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1065 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    1320 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5023 micro
Összesen 2397 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    374.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    121 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    355 micro
Összesen 169 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Csepegtessük le a csicseriborsót, aprítsuk fel a hagymát, kezdjünk el olajat hevíteni egy serpenyőben.
  2. Pirítsuk le a hagymát az olajon, adjuk hozzá a borsót, majd mintha pörköltet készítenénk, fűszerezzünk, majd hagyjuk átmelegedni az egészet.
  3. A tejfölt és a 3 tojást keverjük ki, fűszerezzük a masszát ízlésünk szerint.
  4. A csicseriborsót terítsük egy kisebb jénai edény vagy tepsi aljába (az enyém 15x25 cm). Mossuk meg a brokkolit, majd daraboljuk a borsó tetejére. Öntsük nyakon a zöldségeket a tojásos-tejfölös masszával, fedjük le alufóliával, majd toljuk be a sütőbe. Én légkeveréses sütőben először 200 fokon sütöm (kb 10-15perc), majd leveszem 175 fokra, s így sütöm további 30-40 percet.
  5. Mikor már kb 40-45 perce sül, levesszük az alufóliát, jól megszórjuk sajttal (én cheddar-t használok), s szépen rápirítjuk az étel tetejére. Melegen és hidegen is finom!
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 106
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 5936
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a csicseriborsót szeretem jobban, a férjem meg a brokkolit. Valami rakott kaja volt az óhaj, így "gyorsan" összedobtam ezt az ételt. Ízletes, nem jár sok mosatlannal, és még konyhatündérnek sem kell lenni, hogy elkészítsük!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek