r
Nosalty Logó

Cseresznyés krémes süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Boszi
Cseresznyés krémes süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 1001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 5996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Összesen 226 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1103 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    407 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    121.5 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    182 mg
  • Retinol - A vitamin:
    346 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    245 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    386 micro
Összesen 1001 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    300.7 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    88 g
  • Koleszterin
    1261 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6618 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    1917 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    261 mg
  • Foszfor
    2444 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    729.2 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    864.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2200 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    207 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1092 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2078 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1468 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2314 micro
Összesen 5996 kcal
  • 5% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    55 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 226 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy közepes tepsit kibélelünk sütőpapírral. (Ha vélkonyabb tésztát szeretnénk, akkor gáztepsibe tegyük.)
  2. A cseresznyét rászórjuk a sütőpapírra és meghintjük a fahéjjal kevert cukorral.
  3. A tojásfehérjét elkezdjük felverni egy tálban sóval és citrommal. (Én konyhai robotgépet használtam.) Ha már kemény, beleszórjuk apránként a cukrot és jól felverjük addig, amíg serceg a cukor, majd a tojássárgát egyenként belekeverjük.
  4. Ha már jó az állaga belekeverjük az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  5. A massza felét ráöntjük a cseresznyére, a maradékba belekeverjük a kakaót és az aromát, és alaposan eldolgozzuk. A kakaós masszát a sárga masszára öntjük.
  6. Az előmelegített sütőbe betesszük és megsütjük. Nagyon kell figyelni, mert könnyen kiszáradhat v. megéghet. Ha kész, akkor kicsit hűtjük, majd kiborítjuk, hogy a cseresznye legyen felül.
  7. Elkészítjük a krémet: A pudingot megfőzzük a tejben és hagyjuk kihűlni. Közben néha megkeverjük.
  8. A margarint kikeverjük a porcukorral. A cukrot igény szerint adagoljuk.
  9. A kihűlt pudingot jól kikeverjük a margarinnal és teszünk bele rumaromát.
  10. A kihűlt tésztát rátesszük egy megfelelő méretű tálcára v. visszatesszük a tepsibe, de a cseresznye legyen felül!!!!
  11. A pudingos krémet rákenjük a cseresznyére és szépen elsimítjuk.
  12. A krémre teszünk reszelt csokit ill. forgácsot (lehet csokimázat is tenni rá, ha jól lehűlt).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30-35x27-30
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 125
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11007
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 11.

Ajánló

Cseresznyeszezonban. Persze fagyasztottan is jó a cseresznye, szerintem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet már régebben a Mindmegette-n találtam, kinyomtattam és őrizgettem. Köszönet érte. Most a "tutireceptek.hu"-n újra felfedeztem,"bittibetti" küldte be. Gondoltam, eljött az én időm is! A sütési időre 30-35 percet írnak, nekem kicsit sok lett ez az idő. Még éppen nem sült túl.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!