r
Nosalty Logó

Cserépedényben sült karaj

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cserépedényben sült karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 710 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 5686 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 194 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    49.7 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    176 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1954.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    319 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    551 mg
  • Nátrium
    968 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    173 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 710 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    418.7 g

Zsír

  • Összesen
    397.6 g
  • Telített zsírsav
    174 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    1409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15634.2 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    407 mg
  • Kálcium
    2554 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    478 mg
  • Foszfor
    4406 mg
  • Nátrium
    7745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1881 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1397 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    343 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    74 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    160 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1381 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 5686 Kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.3 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    48 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 194 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. A bacon szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
  3. A cserépedényben - amelyet ha szükséges előzőleg beáztatunk hideg vízbe - rétegesen elhelyezzük az alapanyagokat: hús, bacon, hagyma, kolbász, sajt, tejföl, tejszín. A rétegezést addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak. A záróréteg a sajt legyen. A tejszín mennyiségét úgy állítsuk be, hogy a húst a végén lepje el.
  4. A tetejét meglocsoljuk borral.
  5. A cserépedényt a tetejével lezárjuk, és 200 °C fokos sütőben (alsó-felső sütés) kb. 75 perc alatt puhára sütjük. Majd további 10 percen át a cserépedény fedele nélkül sütjük.
  6. Burgonyapürével tálaljuk.
  • Sütés ideje: 85 perc
  • Receptkönyvben: 1418
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 57
  • Össznézettség: 194695
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 09.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt az étel azért szeretem, mert nem igényel sok odafigyelést. Össze kell csak tenni az alapanyagokat, és elég egyszer-kétszer ránézni. Ha nagyobb társaság jön hozzánk, akkor van, hogy ezzel várom a vendégeket. A hús mennyisége a cserépedény méretétől függően variálható.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek