r
Nosalty Logó

Csepp sütemény - Meggyes-étcsokoládés csúcs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MonaSüti
Csepp sütemény - Meggyes-étcsokoládés csúcs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Étcsokoládés mousse

Meggyes mousse

Tükörglazúr

Összesen 855 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Étcsokoládés mousse

Meggyes mousse

Tükörglazúr

Összesen 6840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Piskóta

Étcsokoládés mousse

Meggyes mousse

Tükörglazúr

Összesen 331 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.4 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    160 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    712.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    235 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    277 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    71 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    104.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    291 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    80 mg
  • Retinol - A vitamin:
    273 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    212 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    87 micro
Összesen 855 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.7 g

Zsír

  • Összesen
    443.5 g
  • Telített zsírsav
    269 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1282 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5703.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    90 mg
  • Kálcium
    1878 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    507 mg
  • Foszfor
    2217 mg
  • Nátrium
    970 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    644.8 g
  • Cukor
    570 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    834.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2327 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    246 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    142 micro
  • Kolin:
    639 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2186 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    1699 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 6840 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    274.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    112 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    82 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    33 micro
Összesen 331 kcal

Hozzávalók

Piskóta

Étcsokoládés mousse

Meggyes mousse

Tükörglazúr

Elkészítés

Piskóta

  1. A hozzávalókból piskótát készítünk.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a vízzel, cukorral és kakaóporral simára keverjük, a fehérjét habbá verjük.
  3. A cukros keveréket beleforgatjuk a tojásfehérje habba, majd az átszitált lisztet is elvegyítjük benne.
  4. A tésztát habzsákba töltjük, majd sütőpapírra megfelelő méretű korongokat nyomunk, előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Étcsokoládés mousse

  1. 150 g tejszínt az összetört étcsokoládéval gőz felett felolvasztjuk. Ameddig a csoki olvad, a zselatint a vízbe beáztatjuk.
  2. Ha a csoki felolvadt, keverjük simára, és adjuk hozzá a beáztatott zselatint, majd az egész keveréket hagyjuk kihűlni. A maradék hideg tejszínt verjük kemény habbá, majd vegyítsük össze a csokis keverékkel. A könnyebb kezelhetőség érdekében érdemes hűtőszekrényben pihentetni minimum fél órát.
  3. A csepp forma eléréséhez fagylaltos kanállal adagoljunk félgömböket egy sütőpapírra, majd a félgömbök tetejére helyezzük el a már lehűlt piskótakarikákat. Ez lesz a sütemény talpa.
  4. Tegyük hűtőszekrénybe vagy fagyasztóba a süteményt, ameddig elkészítjük a meggyes krémet.

Meggyes mousse

  1. A mousse elkészítéséhez használható meggybefőtt vagy friss gyümölcs is. Ha befőttet használunk, tegyünk félre 2 evőkanál lét a zselatin áztatásához, a gyümölcsöt aprítsuk össze, aki egyneműbb krémet szeretne, passzírozza is át. Én befőttből készítettem, passzírozás nélkül, így előfordulnak benne gyümölcs darabkák is.
  2. A krém ugyanúgy készül, mint a csokis változata. 150 g tejszínt melegítsünk fel a fehér csokival, ameddig olvad, áztassuk be a zselatint a vízbe vagy a félretett meggylébe, majd oldjuk fel benne a keményítőt is.
  3. Ha a csoki felolvadt, keverjük simára, majd adjuk hozzá a zselatinos keveréket és az előkészített gyümölcsöt. Hagyjuk a keveréket kihűlni.
  4. A maradék hideg tejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük el a csokis-gyümölcsös krémmel. A könnyebb felhasználhatóság érdekében ezt is érdemes hűtőben pihentetni.
  5. Ha a krém elkészült, vegyük ki a hűtőből az étcsokis formákat, állítsuk őket a piskótatalpukra, majd a lehűtött meggyes krémből habzsák segítségével alakítsuk ki a csepp forma tetejét. A kész süteményeket tegyük fagyasztóba minimum 1-2 órára, hogy szépen dermedjen rajta a glazúr.

Tükörglazúr

  1. A sűrített tejet a cukorral és a víz felével kezdjük el melegíteni, ez idő alatt a zselatint áztassuk be a maradék vízbe. Ha a keverék felforr, adjuk hozzá a zselatint, keverjük simára, majd öntsük az apróra tört csokihoz, színezzük ételfestékkel.
  2. Botmixer vagy habverő segítségével keverjük simára, odafigyelve, hogy ne jusson levegő a keverékbe, majd hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni. Ha kezd sűrűsödni, használjuk fel a fagyasztóból frissen kivett sütemény burkolására. A süteményeket állítsuk rácsra vagy a piskótatalp méretével kb. megegyező talapzatra, majd csorgassuk rá a glazúrt.
  3. A kész süteményt tálalásig hűtsük le, de fagyasztás nem szükséges.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 524
  • Feltöltés dátuma: 2019. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
MonaSüti 1 recept

A sütemény a Pirossüti Receptversenyre készült - Egy csepp édesség

Hozzávalók

Piskóta

Étcsokoládés mousse

Meggyes mousse

Tükörglazúr

Címlapról ajánljuk

További cikkek