Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseh nemzeti étel – sült hús, knédli,dinsztelt káposzta recept

hozzászólások (18)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Cink
Kálium

TOP Vitaminok

K D C B1

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
62 g

zsír

Összesen:
68 g
Telített zsírsav:
22 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
24 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
13 g
Koleszterin:
247 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.8 g
Kalcium:
277 mg
Vas:
5 mg
Magnézium:
107 mg
Foszfor:
621 mg
Kálium:
1189 mg
Nátrium:
563 mg
Cink:
7 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
116 µg

szénhidrát

Összesen:
158.4 g
Összes cukor:
20 g
Élelmi rost :
10 g

víz

Összesen:
432.1 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
1 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
13 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
2 mg
B6 vitamin:
1 mg
Összes folát:
169 µg
E vitamin:
4 mg
K vitamin:
153 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
36 µg
D vitamin:
5 µg
C vitamin:
75 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 6 adag *

fehérje

Összesen:
372.2 g

zsír

Összesen:
408 g
Telített zsírsav:
128 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
145 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
76 g
Koleszterin:
1480 mg

ásványi anyagok

Összesen:
16.6 g
Kalcium:
1662 mg
Vas:
34 mg
Magnézium:
643 mg
Foszfor:
3731 mg
Kálium:
7126 mg
Nátrium:
3384 mg
Cink:
47 mg
Réz:
2 mg
Mangán:
9 mg
Szelén:
694 µg

szénhidrát

Összesen:
950.3 g
Összes cukor:
123 g
Élelmi rost :
62 g

víz

Összesen:
2592.7 g

vitaminok

Összesen:
0.6 g
Tiamin - B1 vitamin:
6 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
4 mg
Niacin - B3 vitamin:
83 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
18 mg
B6 vitamin:
9 mg
Összes folát:
1015 µg
E vitamin:
26 mg
K vitamin:
918 µg
B12 Vitamin:
6 µg
A vitamin (RAE):
216 µg
D vitamin:
34 µg
C vitamin:
454 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
6.4 g

zsír

Összesen:
7 g
Telített zsírsav:
2 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
2 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
1 g
Koleszterin:
25 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.3 g
Kalcium:
29 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
10 mg
Foszfor:
62 mg
Kálium:
120 mg
Nátrium:
57 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
12 µg

szénhidrát

Összesen:
16.3 g
Összes cukor:
2 g
Élelmi rost :
1 g

víz

Összesen:
44.4 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
18 µg
E vitamin:
0 mg
K vitamin:
16 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
4 µg
D vitamin:
1 µg
C vitamin:
8 mg

Hozzászólások (18)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Scuki
Scuki / Scuki Sat, 2017-01-07 16:00

Szia
A knégli és a káposzta olyan lett mint Prágában . Szuper

Köszi

Manika77
Manika77 Mon, 2014-03-17 14:55

szia!
Szeretném elkészíteni a knédlit! és csak 1 valamit kérdeznék. valóban 1 dkg rétesliszt, vagy véletlenül elírtad és 1kg a liszt mennyisége??????

Manika77
Manika77 Mon, 2014-03-17 17:49

Köszönöm, hogy ilyen gyorsan válaszoltál, nem is zavarok tovább, megyek és nekiállok ennek a finomságnak.
Köszi mégegyszer.
szép napot!!

nyihaj
nyihaj / nyihaj Mon, 2012-11-19 11:35

Iminkooo!
Tökéletes a recept, minden nagyon finomra sikeredett! A férjemnek szíve csücske a cseh konyha és bár készítettem többször ezt az ételt, de gondoltam újítok, kipróbáltam a te receptedet. Nagyon jó lett! Köszönet érte!

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Mon, 2012-10-01 16:48

Nemrég sörtúráztam a cseheknél és ezt kínálták egy kis falu vendéglőjében 50 koronáért :-). Ott beleszerettem és megfogattam , hogy itthon is elkészítem.
Ebből a remek receptből indultam ki, nagyszerű lett :-)
Minden jót:
Norbi

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Tue, 2012-10-02 18:42

nagyon köszönöm a visszajelzést Norbi06, én imádom e kaját, sok évet Csehországban éltem, tehát nagyon jól ismerem a gasztronómiájukat, annak meg kifejezetten örülök, hogy a receptem haszára volt..

kispongi
kispongi Sat, 2012-05-12 14:25

Hát,ez isteni volt,olyan rég kerestem ezt a receptet!Köszönjük!

margica
margica Sun, 2012-04-22 10:00

üdv mindenki
próbáltátok savanyú káposztával így is nagyon finom
a pörkölt húsba főzöm a savanyú káposztát, a végén tejfölt főzök bele.
én anyósomtól tanultam ezt a knédlis étket ő is sokáig élt csehben

Iminkooo
Iminkooo / Iminkooo Wed, 2010-11-10 19:24

köszönöm mindenkinek, akinek tetszik, mi sok évig cseh országban is laktunk, tehát ismerjük és szeretjük e kaját, gyakran van csinálva.

Tmea
Tmea / Tmea Wed, 2010-11-10 09:46

Felvidéki származású vagyok és 38 évig minden családi ünnepen ezt készítette a nagymamám, aztán sajnos meghalt, de a knédliformákat megörököltem. Az az egy különbség, hogy ott a felvidéken ezt libából vagy kacsából készítik és leginkább lilakáposztával, de így is biztos nagyon finom! Be is indultak a gyomornedveim...:-)

cafika
Cafika / cafika Tue, 2010-11-09 20:50

szia Iminkooo,
ezt mi, huuú de szeretjük!! be is nyelném most röptében :))
szuper recept, szuper kép.
üdv. Évi

1519
rétesliszt 100 dkg
tojás 2 db
élesztő 20 g
tej 5 dl
1 kávéskanál
cukor 1 teáskanál
sertésoldalas 2 kg
0 ízlés szerint
tej 1 dl
köménymag 1 kávéskanál
fokhagyma 2 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
finomliszt 1 evőkanál
káposzta 1.5 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
fehérbor 1 dl
babérlevél 2 db
fekete bors 10 szem
finomliszt 1 csapott ek
víz 2 dl
0 ízlés szerint
cukor 4 ek
napraforgó olaj 0.5 dl
ecet 2 ek