r
Nosalty Logó

Császármorzsa Pannitól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Panno
Császármorzsa Pannitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 940 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.3 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    306 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    194 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.4 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    304 micro
Összesen 940 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    105 g

Zsír

  • Összesen
    163.9 g
  • Telített zsírsav
    91 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1223 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3366.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    77 mg
  • Kálcium
    1198 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    231 mg
  • Foszfor
    1064 mg
  • Nátrium
    774 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    445.8 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1413 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    407 micro
  • Kolin:
    742 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 3757 kcal
  • 11% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    82 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojást kettéválasztjuk (a fehérje rögtön mehet is a hűtőbe, egyelőre nincs dolgunk vele). A sárgáját, a 75 g vajat a cukorral robotgéppel összekeverjük.
  2. Hozzáöntjük a tej, majd belekeverjük a darát. Legalább egy órát pihentetjük hűtőben, de az se baj, ha fél napot marad ott.
  3. Pihentetés után a sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  4. A tojásfehérjéket keményre verjük, beleforgatjuk a búzadarás masszába.
  5. A vaj másik felét felolvasztjuk, és beleöntjük egy tepsibe, erre pedig rögtön mehet a tészta.
  6. Betoljuk a sütőbe, és 10-15 percig hagyjuk, hadd szilárduljon a massza. Mikor már kicsit összeállt a tészta, fakanállal megszaggatjuk, ki mennyire szereti darabosan. Visszatoljuk a sütőbe, és 10-15 percenként megismételjük a műveletet addig, amíg teljesen szét nem válnak, és kicsit megpirulnak a "morzsák".
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 147
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 18927
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyától tanultam. Ő fejlesztette ki ezt a sütős módszert, mikor kicsit voltunk, és nem volt energiája 5 bélpoklos gyereknek való mennyiséget fent a gázon kiszaggatni. Pofonegyszerű, örök sláger.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!