r
Nosalty Logó

Csalános ravioli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
ze(n)derta
Csalános ravioli
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 1031 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 2062 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 245 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2623.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    190 mg
  • Foszfor
    532 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    128.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    452 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    218 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    110 micro
  • β-karotin
    1088 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4158 micro
Összesen 1031 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    71.5 g

Zsír

  • Összesen
    85.9 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    520 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5247.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    1156 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    379 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    2501 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    256.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    347.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    904 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    191 micro
  • Kolin:
    435 mg
  • Retinol - A vitamin:
    417 micro
  • α-karotin
    220 micro
  • β-karotin
    2177 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8316 micro
Összesen 2062 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    627.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    299 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    73 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    260 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    995 micro
Összesen 245 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztből (én felesben használtam fehér- és teljes kiőrlésű lisztet)a tojássárgákkal, 1 ek olajjal, csipetnyi sóval és kb. 0,5 dl vízzel ruganyos tésztát gyúrunk.
  2. A tetejét kicsit beolajozzuk, és a gyúrótállal leborítva legalább 20 percig pihentetjük.
  3. Közben a csalánt lobogva forró vízbe mártjuk, majd a száráról leszaggatjuk a leveleket, és összefogva laskákra vágjuk.
  4. A fokhagymát és a majorannát a vajban megfuttatjuk és beletesszük a szárazra nyomkodott csalánlevelet.
  5. Sózzuk és lefedve kb. 5 percig pároljuk, majd a tűzről levéve hagyjuk kicsit hűlni.
  6. Ekkor belekeverjük a juhtúrót és a búzadarát, valamint az egyik tojásfehérjéből vert kemény habot.
  7. Lisztezett gyúródeszkán kb. 50x60 cm-es téglalappá sodorjuk (akkor jó, ha szinte átlátni a tésztán).
  8. Óvatosan kell bánni a tésztával, hogy ne szakadjon ki, ezért sodrás közben folyamatosan kell lisztezni.
  9. A kinyújtott tészta felére kb. 4-5 cm távolságban kiskanállal kupacokat halmozunk a töltelékből.
  10. Egy ecsettel megkenjük atöltelékek között kimaradttésztát amegmaradt tojásfehérjével, majd óvatosan ráborítjuk a tészta másik felét.
  11. A tenyerünk élével jól lenyomkodjuk a tésztát a töltelékhalmok között, hogy a levegőt lehetőség szerint minél jobban kiszorítsuk a kis raviolikból.
  12. Derelyevágóval, vagy egy éles késsel kis négyzetekre vágjuk, majd enyhén sós, bő, lobogva forró vízben kisebb adagokban 2-3 perc alatt megfőzzük.Ha mára tészták felemelkednek a víz tetejére, akkor biztosan megfőttek.
  13. Tálaláskor kevés olvasztott vajat locsolunk a tésztára, és kevés szezámmaggal szórjuk meg.
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 13084
  • Feltöltés dátuma: 2008. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csalános ravioli
ze(n)derta 188 recept

Gondoltam, ha lehet spenótos, akkor miért ne lehetne csalános ravioli is? Ez lett belőle.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek