r
Nosalty Logó

Csalamádé Boszi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Boszi
Csalamádé Boszi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 257 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 3078 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 40 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3578.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    3273 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    61.8 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    512.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    157 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    117 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    166 micro
  • β-karotin
    744 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    411 micro
Összesen 257 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    63.5 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42947.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    1289 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    703 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    39282 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    741.6 g
  • Cukor
    590 mg
  • Élelmi rost
    90 mg

VÍZ

  • Összesen
    6151.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    835 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1888 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1399 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1050 micro
  • Kolin:
    469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    1986 micro
  • β-karotin
    8923 micro
  • β-crypt
    468 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4929 micro
Összesen 3078 kcal
  • 1% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    0.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    550.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    503 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.5 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 40 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát legyaluljuk, torzsát kidobjuk.
  2. A paprikát vékonyra felszeleteljük, csumáját kidobjuk.
  3. A zöldparadicsomot vékonyra felszeleteljük.
  4. Az uborkát legyaluljuk.
  5. A hagymát vékonyra felszeleteljük.
  6. Egy edényben összeállítjuk a levét: a cukrot, sót, ecetet, borként és a nátrium benzonátot alaposan elkeverjük. Addig keverjük, amíg serceg a cukor.
  7. Az ecetes elegyet ráöntjük a zöldségekre és jól átkeverjük.
  8. Letakarjuk pl. konyharuhával, mert legalább 24 óráig kell állni hagyni. Persze időnként megkeverjük, kb. 2 óránként (éjjel nem kell azért felkelni hozzá!:).
  9. Másnap előkészítjük az üvegeket (nekem 9 üveg kellett). Jól elmosni és betenni a mikróba 1 percre, de legalább addig, amíg megszárad. Hagyni kihűlni.
  10. A tetőket jól elmosva 5 percre forrásban lévő vízbe tesszük. Leöntjük róla a vizet és hagyjuk megszáradni.
  11. Kezdődhet az üvegek megtöltése: egyszerűen jól megmosott kezünkkel teletöltjük az üvegeket, hogy lé is menjen bele. A végén marad lé, az nem baj. Nem fér már be az üvegbe, tehát kiönthető.
  12. Rátesszük, és jól rácsavarjuk a kupakokat, és a végleges helyére tesszük.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 303
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 110672
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 13.

Ajánló

Bármikor, ha finom csalamádét akarsz télre eltenni!

Receptkategóriák

Férjem anyukája szokott így eltenni csalamádét, és sajnos csak keveset ad kóstolóba. :) Kigondoltuk a férjemmel, hogy mi is csinálunk. Tehát én megvásároltam azt, ami nem volt a kertben, Ő meg összedarabolt mindent! Egy nagy műanyag vödörbe tettük, ami máskor is savanyúságnak volt használva. Ekkor jöttem újra én: kikészítettem a lének valókat, Ő meg alaposan összekeverte és ráöntötte. A kevergetés is az Ő feladata volt! Másnap az üvegeket én készítettem el, Ő meg megpakolta anyaggal, rácsavarta a tetőt is, mivel az erő Nála van! Befejezésül a spájz polcára elhelyeztem a csodaszépen kinéző üvegeket és alig várom, hogy elfogyjon a vecsési savanyúságom, pedig az is isteni finom! Ugye milyen jó munkamegosztásban savanyítani?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek