r
Nosalty Logó

Csáky húsrolád 2. -sertéshúsból

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Friedrich Antal
Csáky húsrolád 2. -sertéshúsból
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsroládhoz

A mártáshoz

Összesen 851 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsroládhoz

A mártáshoz

Összesen 3411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húsroládhoz

A mártáshoz

Összesen 160 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    310 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8358.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    80 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    7485 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    68 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    280 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    104 micro
  • β-karotin
    2287 micro
  • β-crypt
    472 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1878 micro
Összesen 851 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    184.4 g

Zsír

  • Összesen
    232.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    1241 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    33434.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    230 mg
  • Kálcium
    607 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    321 mg
  • Foszfor
    2296 mg
  • Nátrium
    29941 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    149.6 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1393.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1443 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    62 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    1121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    584 micro
  • α-karotin
    415 micro
  • β-karotin
    9147 micro
  • β-crypt
    1887 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    7510 micro
Összesen 3411 kcal
  • 9% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1560.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    1397 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    427 micro
  • β-crypt
    88 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

A húsroládhoz

A mártáshoz

Elkészítés

A húsroládhoz

  1. A szalonnát kis kockákra vágjuk, serpenyőbe tesszük, pirítjuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott hagymát.
  2. Ha lepirult, hozzátesszük a paprikaszeleteket, és pucolt paradicsomcikkeket, megsózzuk, és kis ideig pároljuk.
  3. A tojásokat jól elkeverve ráöntjük a lecsóra, és folyton keverve hagyjuk keményedni, majd félretesszük, hogy kihűljön.
  4. A sertéscomb szeleteket jól kiverjük, sózzuk, borsozzuk. A szeletek közepére szétkenjük a tölteléket, széleit ráhajtjuk a töltelékre, hosszúkás alakúra göngyöljük, és átkötjük zsineggel.
  5. Olajat felforrósítjuk, majd beletesszük a (lisztben megforgatott) rostélyosokat, és sütőbe téve - időnként átfordítva - 20 percig sütjük. Utána kiszedjük a húst, a visszamaradt zsiradékban világosra pirítjuk a maradék apróra vágott hagymát, beletesszük a pirospaprikát, elkeverjük, és visszahelyezzük a rostélyosokat, felöntjük annyi vízzel, amennyi szűken ellepi, és lefödve puhára pároljuk.
  6. Ha a hús már majdnem megfőtt, kivesszük, a zsinegeket leszedjük, s a tekercseket félretesszük.
  7. A visszamaradt pörköltléhez hozzáadjuk a tejfölből és lisztből készült habarást, azzal jól kiforraljuk, majd ezt a mártást a húsra szűrve befejezzük a párolást.
  8. Galuskával tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 13933
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Csáky húsrolád 2. -sertéshúsból
Friedrich Antal 76 recept

Ez az étel a magyar konyha egyik alap étele, eredetileg marhahúsból, rostélyosból készül, de sertéscombból is nagyon finom, és így gyorsabb. A Teri néni éttermében minden nap új ételkínálattal várunk.  

Hozzávalók

A húsroládhoz

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?