r
Nosalty Logó

Csáky-féle töltött borda

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Csáky-féle töltött borda
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 3767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A húshoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Összesen 148 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    70.3 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    468 mg
  • Nátrium
    164 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    396 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    246 mg
  • D vitamin:
    73 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    131 micro
  • Kolin:
    257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    3063 micro
  • β-crypt
    930 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    408 micro
Összesen 942 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    152.2 g

Zsír

  • Összesen
    281.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    141 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3447.6 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    265 mg
  • Kálcium
    347 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    277 mg
  • Foszfor
    1871 mg
  • Nátrium
    658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1396.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    1
  • A vitamin (RAE):
    1584 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    986 mg
  • D vitamin:
    293 micro
  • K vitamin:
    79 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    43 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    523 micro
  • Kolin:
    1028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    399 micro
  • α-karotin
    151 micro
  • β-karotin
    12254 micro
  • β-crypt
    3719 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1631 micro
Összesen 3767 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    135.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.2 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    62 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    481 micro
  • β-crypt
    146 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Elkészítés

A húshoz

  1. A kockára vágott füstölt szalonnával jóízű lecsót készítünk. Húzzuk le a tűzhelyről, és adjuk hozzá a jól elkevert tojásokat. A tűzhelyen addig kevergessük a lecsót, amíg egy közép kemény tölteléket nem kapunk.
  2. A vékonyra kiklopfolt hús közepére rakjunk egy gombóc tölteléket, a vékonyabb széleit jobbról, balról hajtsuk be, és tekerjük fel a húst a töltelék körül.
  3. Spárgával rögzítsük a henger alakot, sózzuk-borsozzuk, és szórjuk meg liszttel. Zsiradékban minden oldalát pirítsuk barnára. Vegyük ki a zsiradékból, távolítsuk el a spárgákat. Készítsünk egy hígabb paprikamártást, és ebben a paprikamártásban pároljuk puhára a tekercseket.
  4. Mire besűrűsödik a mártás, a hús is megpuhul.
  • Receptkönyvben: 94
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 73
  • Össznézettség: 35551
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 11.

Ajánló

További receptek itt.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az eredeti recept a Csáky-féle rostélyos, én most sertésből készítettem. Így is nagyon finom.

Hozzávalók

A húshoz

A töltelékhez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek