r
Nosalty Logó

Crema de calabaza

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Crema de calabaza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 321 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 1920 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz

Összesen 63 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    780.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    971 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    37 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    1997 micro
  • β-karotin
    8068 micro
  • β-crypt
    4904 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    223 micro
Összesen 321 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4685.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1167 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    513 mg
  • Foszfor
    1055 mg
  • Nátrium
    1801 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    316 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    2093.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    5825 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    60 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    565 micro
  • Kolin:
    186 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    11981 micro
  • β-karotin
    48407 micro
  • β-crypt
    29424 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    1338 micro
Összesen 1920 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-crypt

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.4 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    394 micro
  • β-karotin
    1592 micro
  • β-crypt
    968 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 63 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A sütőtököt félbevágjuk, és előmelegített sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
  2. A zöldségeket és az almát megtisztítjuk, feldaraboljuk és a hússal együtt egy nagy lábasban feltesszük főni azokat.
  3. Hozzáadjuk a paprikát és az oregánót. Kis lángon, lassan főzzük a levest kb. 40 percig. Szükség esetén a vizet pótoljuk.
  4. 40 perc után a húst eltávolítjuk, félretesszük. Használjuk fel a következő fogáshoz.
  5. Egy óra elteltével a sütőtökből kanalazzuk ki a húst, és tegyük a levesbe. Adjuk a leveshez a 2 dl tejet. A lábast vegyük le a tűzről, és a tartalmát pépesítsük botmixerrel. Amint ezzel kész vagyunk, a lábast tegyük vissza a tűzre.
  6. Legvégül ízesítsük a levest sóval és borssal, esetleg még egy csipetnyi oregánóval.
  7. A meleg levest tálaljuk pirítóssal.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 81
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 22549
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 27.

Ajánló

Az ősz beálltával készítsünk el egy nagyobb adag sütőtök pürét. Így lerövidül a főzési idő. Csak előkapjuk a fagyasztóból a kiporciózott sütőtököt, és indulhat a főzés/sütés.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ennek a spanyol levesnek a receptje szintén az 500 mediterrén étel c. könyvből származik. A legfontosabb számomra, hogy a szezonnak megfelelően mindig idény zöldségekből főzzek. A sütőtök ezért sokszor kerül a tányérra, fazékba. Igyekszem olyan recepteket találni, amelyekkel bizonyíthatom, hogy ebből az alapanyagból is lehet igen izgalmas fogásokat készíteni. Az is fontos, hogy túllépjek a sütőben sült tök verzión. Ez a leves igencsak túllép ezen különleges ízvilágával. A húst elhagyhatjuk, de érdemes kipróbálni azzal is.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek