r
Nosalty Logó

Couscous Tfaya

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Couscous Tfaya
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 156 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    83 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    243 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 544 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.3 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2132.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    414 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    350 mg
  • Foszfor
    1216 mg
  • Nátrium
    124 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.1 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    45 mg

VÍZ

  • Összesen
    971.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 2719 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.9 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    123 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    7 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    6 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 156 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk, és hagyjuk, hogy kb. fél órát álljon. (Amennyiben hússal akarjuk elkészíteni az ételt, a húst a kívánt fűszerekkel ízesítve lesütjük, majd pároljuk, közben pedig elkészítjük az ételt.)
  2. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, majd egy edénybe helyezzük, hozzáadjuk a vajat, sót, gyömbért, kurkumát, borsot, fahéjat, sáfrányt, felöntjük 1-2 dl vízzel (aki hússal készíti, a húsalapléből adjon hozzá). Lefedjük és körülbelül 45 percig, folyamatosan kevergetve főzzük. (Ügyeljünk a víz mennyiségére, hogy ne legyen nagyon híg.)
  3. Közben elkészítjük a kuszkuszt. Én hagyományos módszerrel készítem el, ami a kuszkusz gőzölését jelenti. Egy edényben először elkeverjük a kuszkuszt 1/4 csésze olajjal, és kézzel eldörzsöljük, hogy ne csomósodjon. Ezt követően még egy csésze vizet dolgozunk el benne. Mivel itthon nem áll rendelkezésre speciális kuszkusz főzőedény, én szitát szoktam használni a művelethez, amit ki kell olajozni, majd beletöltjük a kuszkuszt, és egy lábasra helyezzük, amiben célszerű húsalaplét főzni, hiszen ez fog finom ízt adni a kuszkusznak. Kb. 15 percig pároljuk a kuszkuszt, majd levesszük a szitát, és hagyjuk, hogy egy kicsit hűljön, hozzáadunk két csésze vizet, 1/2 teáskanál sót, és kézzel eldörzsöljük, hogy ne legyenek benne csomók. A szitában visszatesszük a kuszkuszt a lábasra, és kb. 20 percig gőzöljük, majd megint eldolgozunk benne 1-2 csésze vizet (amennyit felvesz). Ha sótlan, akkor teszünk még hozzá sót. Még 15-20 percig pároljuk, majd levesszük a tűzről, ha szükséges, kézzel még egyszer átdolgozzuk. Persze ennél egyszerűbb elkészítési lehetőségei is vannak a kuszkusznak.
  4. Miután letelt a 45 perc, a hagymához hozzáadjuk a mazsolát és a cukrot. A hőfokot vegyük vissza egy kicsit, fedjük le az edényt, és kb. 20 percig hagyjuk a hagymát karamellizálódni. Az étel akkor lesz kész, amikor a hagyma szépen megbarnult, majdnem hagymalekvárszerű állapotú lesz.
  5. Tálaláskor a kuszkuszt kiszedjük egy nagy tálra, amennyiben húst is készítettünk, az mindig a kuszkusz közepére kerül, és erre tesszük rá a mazsolás szószt.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4966
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy finom kuszkusz receptet szeretnék veletek megosztani, amit hússal (marha-, bárány-, csirkehús egyaránt használható) vagy hús nélkül is el lehet készíteni. Én a hús nélküli változatot szeretem jobban, ezt szoktam készíteni. Az étel amellett, hogy könnyen elkészíthető, nemcsak egzotikus ízeket rejt magában, hanem rendkívül laktató is.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek