r
Nosalty Logó

Corfui olívás-fetás melegszendvics

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Rosanics Petra
Corfui olívás-fetás melegszendvics
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 148 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.3 g

Zsír

  • Összesen
    24.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2238.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    514 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    1243 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    172.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    155 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1221 micro
Összesen 497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    60.8 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6716.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    1541 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    203 mg
  • Foszfor
    1109 mg
  • Nátrium
    3730 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    644 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    466 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    250 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2439 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3662 micro
Összesen 1491 kcal
  • 7% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    667.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    242 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 148 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy közepes méretű tálba morzsoljuk a feta sajtot. Hozzáadjuk az aprított újhagymát, valamint a kimagozott és felaprított olajbogyót.
  2. Meglocsoljuk olívaolajjal, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk, és az egészet alaposan összekeverjük.
  3. A rozsos kenyeret szép szeletekre vágjuk - nem kell nagyon vastagra, de legyenek emberes szeletek. Rájuk kanalazzuk a fetás krémet, és durván eloszlatjuk rajta (nem kell krémesre rápréselni).
  4. 175°C-ra előmelegített, grillfokozatra kapcsolt sütőbe tesszük, és egy 8-10 perc alatt megpirítjuk.
  5. Tálaláskor facsarjunk rá citromlevet, és szórjuk meg újhagyma aprított zöldjével.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 278
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6727
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Corfui olívás-fetás melegszendvics
Rosanics Petra 313 recept

A Durrell-család és Korfu hatalmas rajongójaként nem is volt kérdés számomra, hogy beszerzem a Dining with the Durrells c. rendhagyó szakácskönyvet, amiben a Mama receptjeit elevenítik fel, kontextusba helyezve azokat. Ebben a szakácskönyvben található egy fetasajtos melegszendvics recept, ezt gondoltam tovább, az utolsó marék, Korfuról hozott olajbogyómmal felturbózva azt. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!