r
Nosalty Logó

Coddle - az ír egytálétel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
witch
Coddle - az ír egytálétel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 134 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.8 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1081.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    260 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    43 micro
Összesen 613 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    281.5 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    122 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    485 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6488.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    100 mg
  • Kálcium
    246 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    1561 mg
  • Nátrium
    4253 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    191.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1318.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    204 mg
  • D vitamin:
    215 micro
  • K vitamin:
    68 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    6 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 3673 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    155 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 134 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy olyan fedeles edényt kell használjunk, amit a tűzhelyen, majd később a sütőbe is rakhatunk. A szalonnát vágjuk kockára, és kicsit süssük meg, de ne szárítsuk ki. Szűrőkanállal szedjük ki, tegyük félre.
  2. A kolbászokat pirítsuk meg a szalonna zsírján. Nem kell teljesen átsütni, mert arra még lesz ideje bőven a többi hozzávalóval együtt.
  3. Szedjük ki a kolbászokat is, kicsit hagyjuk hűlni, majd vágjuk fel olyan 2-3 cm hosszú darabokra.
  4. Kezdjük el a rétegezést. A hagymákat vágjuk fel ujjnyi vastag karikákra, a felét rakjuk az edény aljára, szórjuk meg a sült szalonna kocka felével.
  5. A fele kolbászt osszuk el a tetején, végül a megpucolt, negyedelt burgonya fele zárja a sort. Sózzuk, darálunk rá borsot, meghintjük petrezselyemmel. Megismételjük a rétegezést, a hozzávalók másik felével.
  6. Ráöntjük a forró húslevest, lefedjük, és felforraljuk. Mihelyst forr, rakjuk azonnal az előmelegített sütőbe, legalább 3 órára. Gyakran nézzünk rá, ha nagyon zubogna, akkor tekerjük lejjebb a lángot alatta.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 180 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 5068
  • Feltöltés dátuma: 2016. március 26.

Ajánló

Jó forrón tálaljuk, szórhatunk rá még petrezselymet. Adjunk mellé friss, ropogós kenyeret, hogy legyen mivel tunkolni a levet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

St. Patrick napja alkalmából, a neten megjelent jó néhány ír recept, hátha valaki rászánja magát az elkészítésre. Nekem mindig jöhet valami újdonság. :o) Ez egy igazán egyszerű étel, amit én úgy képzelek el, hogy reggel belepakolták az edénybe a hozzávalókat, és befészkelték a még esetleg langyos parázs közé. Mire hazajöttek a földekről, már lehetett is tálalni. A coddle ugyanis azt jelenti, hogy forráspont alatt főzni/sütni (ha a wikipedia nem hazudik).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek