Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Citromtorta Timiana konyhájából recept

hozzászólások (8)

tápanyagtartalom-megoszlás

TOP ásványi anyagok

Szelén
Foszfor
Kalcium
Cink

TOP Vitaminok

A D B12 Folát

tápanyagtartalom / 1 adag

fehérje

Összesen:
14 g

zsír

Összesen:
49.5 g
Telített zsírsav:
29 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
13 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
3 g
Koleszterin:
378 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.6 g
Kalcium:
135 mg
Vas:
1 mg
Magnézium:
16 mg
Foszfor:
184 mg
Kálium:
168 mg
Nátrium:
141 mg
Cink:
1 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
31 µg

szénhidrát

Összesen:
110.2 g
Összes cukor:
90 g
Élelmi rost :
2 g

víz

Összesen:
91 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
1 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
44 µg
B12 Vitamin:
1 µg
A vitamin (RAE):
458 µg
E vitamin:
2 mg
D vitamin:
2 µg
K vitamin:
4 µg
C vitamin:
12 mg

tápanyagtartalom a teljes receptre / 4 adag *

fehérje

Összesen:
56 g

zsír

Összesen:
198 g
Telített zsírsav:
118 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
53 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
12 g
Koleszterin:
1510 mg

ásványi anyagok

Összesen:
2.6 g
Kalcium:
537 mg
Vas:
7 mg
Magnézium:
66 mg
Foszfor:
734 mg
Kálium:
676 mg
Nátrium:
570 mg
Cink:
5 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
1 mg
Szelén:
123 µg

szénhidrát

Összesen:
441 g
Összes cukor:
365 g
Élelmi rost :
5 g

víz

Összesen:
364 g

vitaminok

Összesen:
0.1 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
1 mg
Niacin - B3 vitamin:
1 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
5 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
177 µg
B12 Vitamin:
2 µg
A vitamin (RAE):
1833 µg
E vitamin:
9 mg
D vitamin:
9 µg
K vitamin:
15 µg
C vitamin:
48 mg

tápanyagtartalom / 100 g *

fehérje

Összesen:
4 g

zsír

Összesen:
14.1 g
Telített zsírsav:
8 g
Egyszeresen telítetlen zsírsav:
4 g
Többszörösen telítetlen zsírsav:
0 g
Koleszterin:
108 mg

ásványi anyagok

Összesen:
0.2 g
Kalcium:
38 mg
Vas:
0 mg
Magnézium:
4 mg
Foszfor:
52 mg
Kálium:
48 mg
Nátrium:
40 mg
Cink:
0 mg
Réz:
0 mg
Mangán:
0 mg
Szelén:
8 µg

szénhidrát

Összesen:
31.4 g
Összes cukor:
27 g
Élelmi rost :
0 g

víz

Összesen:
25.9 g

vitaminok

Összesen:
0 g
Tiamin - B1 vitamin:
0 mg
Riboflavin - B2 vitamin:
0 mg
Niacin - B3 vitamin:
0 mg
Pantoténsav - B5 vitamin:
0 mg
B6 vitamin:
0 mg
Összes folát:
12 µg
B12 Vitamin:
0 µg
A vitamin (RAE):
131 µg
E vitamin:
0 mg
D vitamin:
0 µg
K vitamin:
1 µg
C vitamin:
3 mg
hasonló receptek

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nettunderke
nettunderke Tue, 2014-09-02 21:01

Nagyon tetszik a tortad,szeretnem elkesziteni dupla adaggal, csak arra lennek kivancsi hogyha elozo nap keszitem es masnap meg egy orat kocsikazok vele akkor is ilyen marad?

Timiana
Timiana / Timiana Thu, 2014-09-04 15:20

Kedves nettunderke!

Igen, ezt a tortát lehet szállítani, bírja a gyűrdést.
Mivel nem tejszín-alapú a krém nem kell folyamatosan hűteni és ha jó keményre
felverted a royal-icingot szépen megtartja a formáját.
Tedd azért egy stabil dobozba, ne rázkódjon sokat.
üdv.
Timiana

felkaiferencne
felkaiferencne Sun, 2013-04-28 15:21

kedves Timiana!
Ma megsütöttem. Hihetetlenül finom lett. Minden a recet szerint működött! A krém állaga ideális, a máz is szép lett ! 15 percig kevertem. Teljesen bevonta a tortát, selymes fény e lett, es még jól is szeletelhető.
iztos, hogy ezután gyakran fogom sütni, mert semmi extra nem kell hozzá, hamar megvan, szép és fö lséges !!
Kösz a receptet !!

Nyafi
Nyafi Sat, 2012-11-17 01:01

Apum szülinapjára megcsináltam a tortád.. valamiért katasztrófa lett.. a krém folyt, nem akarta felvenni a citromlevet, mikor a cukormázat rátettem... azt hagyjuk is...

Pontosítok, pár óra hűtés... és isteni finom íze volt... igaz, hogy nekem a máz szana- szét folyt, de ettől eltekintve... nagyon finom! :)))

Timiana
Timiana / Timiana Sun, 2012-11-18 18:32

Szia Nyafi!

Gondolkodtam, hogy hogyan folyhatott a krém hiszen minden alkotórésze "kemény".
A besamel kemény, a vaj kemény, a cukor kemény a citromlé pedig nem befolyásolja a 3
nagy alkotórész konzisztenciáját ilyen jelentősen.
Csak arra tudok gondolni, hogy nem hűtötted ki a besamelt és úgy keverted hozzá a
a vajat. Így hűtés után tényleg javulhatott a helyzet.
Ezt a módszert azért nem ajánlom, mert a megolvadt vajnak megváltozik az íze is és a szine is és egy teljesen más krém lesz a végeredmény.
A royal-icingről pedig csak annyit, hogy tényleg sokáig kell verni, amíg a kívánt állapot beáll.
Viszont a végeredmény kárpótol minket. Nagyon szép, fényes, kellemesen vágható
kimondottan "elit" dekorálóanyagot kapunk ami a legexkluzívabb esküvői-tortán is megállja a helyét.
üdvözlettel
Timiana

925
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
tej 2.5 dl
finomliszt 1 evőkanál
vaj 20 dkg
cukor 5 ek
citrom 1 db
tojás 1 db
víz 2 ek
porcukor 25 dkg