r
Nosalty Logó

Citromtorta ahogy ankuska készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromtorta ahogy ankuska készíti
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 637 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 5088 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Összesen 221 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    179 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    647 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    356 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    74 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 637 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    340.4 g
  • Telített zsírsav
    198 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1434 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5175.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    1304 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    1292 mg
  • Nátrium
    2354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    469 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1171.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2847 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    200 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2792 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    595 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    305 micro
Összesen 5088 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.9 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    223.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    56 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    123 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 221 Kcal

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Elkészítés

A krémhez

  1. A kész piskótalapot betesszük a tortaformába. Ezután elkészítjük a krémet.
  2. Lereszeljük a citromok héját, majd egy tálba öntjük a tejfölt, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliás cukrot, valamint a jól megmosott citromok reszelt héját, és átszűrt levét. Jól elkeverjük!
  3. A zselatint kevés vízben beáztatjuk, majd mikrohullámú sütőben felforrósítjuk. Mikor langyosra visszahűlt, hozzákeverjük a citromos krémhez.
  4. Ezután a jól behűtött tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal a krémhez keverjük úgy, hogy a hab ne törjön össze!
  5. Ezután a krém felét a tortaformában lévő piskóta lapra kenjük, kirakjuk a babapiskótával, majd a krém másik felével betöltjük a tortát. Elsimítjuk a tetejét.
  6. Fóliával lefedve egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni. Ez alatt a babapiskóta megpuhul, a zselatin megköt.
  7. Másnap kivesszük a tortát a tortasütőből, és a kész torta tetejét tejszínhabbal, citromkarikákkal, citromfű levelekkel díszítjük. Jól behűtve tálaljuk!
  • Tepsi mérete: 26
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 13669
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon egyszerű és élménydús az íze.:)

Hozzávalók

A krémhez

Az összeállításhoz és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek