r
Nosalty Logó

Citromos túrókrémtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Citromos túrókrémtorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 475 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5687 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 213 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.2 g
  • Cink
    55 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    117 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.3 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    25 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 475 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    150.8 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5402.6 g
  • Cink
    656 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    1069 mg
  • Vas
    509 mg
  • Magnézium
    123 mg
  • Foszfor
    1437 mg
  • Nátrium
    1407 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    21 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    963.3 g
  • Cukor
    771 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    743 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1164 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    296 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    923 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1150 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    62 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1513 micro
Összesen 5687 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cink
    25 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    11 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 213 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét habosra verjük, majd kanalanként hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük.
  2. A habhoz hozzáadjuk a tojássárgájákat, majd a lisztet is beleszitáljuk, és óvatosan beleforgatjuk.
  3. Egy tortaformában elsimítjuk, és kb. 25 percig sütjük előmelegített sütőben.
  4. Miután kihűlt, három részre vágjuk.
  5. A krémhez elkészítjük a pudingot a leírás szerint, de csak 4 dl tejjel.
  6. A túrót elkeverjük a porcukorral és a 2 db citrom levével és héjával, majd ha a puding langyosra hűlt, hozzáadjuk a túrót. Hozzátesszük az 1cs zselatin fix felét, és elkeverjük.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük a megmaradt zselatin fix segítségével, és óvatosan beleforgatjuk a túrós-pudingos krémbe.
  8. A legalsó piskótalapra rákenjük a krém kicsit kevesebb, mint a felét, majd ugyanígy a második lapra is úgy, hogy maradjon a torta külső részére is a krémből.
  9. Miután összeállítottuk a tortát, kinyújtjuk a fondant-t,és ráhelyezzük a tortára. A megmaradt fondant-ból díszíthetjük a tortát. (Ahhoz, hogy jól összeérjenek az ízek, min. 3 órára hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 150
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 35373
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 30.

Ajánló

Ha nem akarunk a fondant-nal bajlódni, díszíthetjük citromkarikákkal is, vagy bevonhatjuk fehér csokival.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyszüleim házassági évfordulójára készítettem el ezt a tortát. Az első fondant-nal bevont tortám volt, úgyhogy még nem nagyon tudtam, hogyan díszítsem, szóval ez lett belőle. Egy szeletet is le akartam fényképezni, de sajnos a gép otthon maradt, és nagyiéknak nincs digitális gépük, szóval csak így van róla képem. Finom, frissítő, nem túl édes torta lett belőle.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek