r
Nosalty Logó

Citromos sörben sült csirke

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Évi baba
Citromos sörben sült csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

A fűszerpáchoz

Összesen 742 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

A fűszerpáchoz

Összesen 3701 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A csirkéhez

A fűszerpáchoz

Összesen 162 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.4 g

Zsír

  • Összesen
    58.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    704.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    348 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    89 micro
  • α-karotin
    1485 micro
  • β-karotin
    3561 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    362 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 742 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    292.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    127 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    82 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3524.2 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    159 mg
  • Kálcium
    264 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    1740 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    1175.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2239 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    57 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    66 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    78 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    697 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    7427 micro
  • β-karotin
    17806 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1812 micro
  • Lut-zea
    617 micro
Összesen 3701 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    326 micro
  • β-karotin
    781 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    80 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszerpáchoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. Először elkészítjük a fűszerpácot. Egy kisebb befőttes üvegbe beleöntjük az olajat, és sorban az olajhoz szórjuk a fűszereket. A befőttes üveget lezárjuk, és jól összerázzuk a pácunkat.
  2. A csirkét megmossuk, zsírzóját kivágjuk, szárazra töröljük, és egész pipit bedörzsöljük sóval. Egy tepsibe belerakjuk a csirkénket, és ott dolgozunk vele tovább.
  3. A fűszerpácot köröskörül rákenjük a csirkére.
  4. A sárgarépát meghámozzuk, vastagabb csíkokra felvágjuk, és a csirke üregébe helyezzük (nem baj, ha kilóg a pipiből a sárgarépa vége).
  5. A hagymát meghámozzuk, és vastagabb karikára vágjuk, amit rárakunk a csirkénk mellére.
  6. Végül a sört a csirke mellé öntjük (ne rá, mert lemossuk a fűszereket). A tepsit becsomagoljuk alufóliába (jól zárjon a fólia, mert így a csirkénk a saját levében puhul meg).
  7. 180 fokon 1 óra 10 percet sütjük. Utána levesszük a fóliát (vigyázat, a gőz kicsap és nagyon forró!). 20 percre visszarakjuk a csirkénket a sütőbe pirulni. És kész. Görög salátával, rizibizivel nagyon finom.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 15976
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Évi baba 38 recept

Fontos, hogy honnan szerezzük be a csirkénket. Sokkal ízletesebb a hús, ha egy kistermelőtől vesszük. Vagy hentesboltból. Multikból sajnos bizton állíthatom, hogy nem olyan ízletes a csirke. A sörtől ropogós, porhanyós lesz a husink és nagyon finom. A családom imádja. Természetesen bármilyen sör megfelel e célra. A fűszerpácot sült húsokhoz is jó szívvel ajánlom.

Hozzávalók

A csirkéhez

A fűszerpáchoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek