r
Nosalty Logó

Citromos-mascarponekrémes torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katrin
Citromos-mascarponekrémes torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Citromos krém

Összesen 273 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Citromos krém

Összesen 2727 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Piskóta

Citromos krém

Összesen 269 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 273 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.8 g

Zsír

  • Összesen
    192.9 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1813 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    484 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.8 g
  • Cukor
    103 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    400.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1023 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    284 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1013 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1484 micro
Összesen 2727 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    178.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    100 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    146 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Citromos krém

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt bekapcsoljuk. A tortaforma alját bekenjük vajjal, majd szórunk rá pici lisztet.
  2. A tojásfehérjéhez hozzáadjuk a csipet sót, és habverő segítségével keményre felverjük. Utána hozzákeverjük a tojássárgáját, majd széles fakanál segítségével óvatosan a lisztet és a szódabikarbónát, a kristálycukrot is hozzákeverjük.
  3. Majd beleöntjük a tortaformába, s közepes fokozaton kb. 30 percig sütjük. Én félidőben kiveszem, s a belső felét rakom kívülre, hogy egyformán átsüljön a torta mindkét oldala. Utána fogvájó segítségével leellenőrzöm, ha már nem ragad, akkor elkészültünk.
  4. Amíg sül a torta, elkészítjük a citromos-mascarponés krémet.
  5. A mascarponét, a cukrot és a citrom héját és a levét gépi habverővel jól elkeverjük. De akár villával is lehet. Külön magasabb falú tálban felverjük a tejszínt, majd a végén a habfixálót is beleszórjuk, s azzal még kicsit verjük, majd a citromos-mascarponés krémet és a tejszínt együtt tovább verjük, míg az egész jó kemény lesz.
  6. Ezt kb. 1 órára hűtőbe rakjuk, majd megtöltjük vele a piskótát, amit előtte 2 felé vágtunk. Ezután a megtöltött tortát hűtőbe rakjuk pár órára, majd lehet akár marcipánnal vagy bármivel díszíteni.
  7. Én szinte mindig előző nap délután megsütöm a tortát, kidíszítem, s másnap szeleteljük, és ehetjük is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x28
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 66
  • 7 napos nézettség: 317
  • Össznézettség: 44457
  • Feltöltés dátuma: 2019. május 23.

Ajánló

Ezt a finom tortát főleg születésnapokra érdemes elkészíteni. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

6-8 éve én sütöm a család születésnapi tortáit. Régen a csokitortát szerettük, most pedig inkább ezt a citromos-mascarponekrémes tortát. 

Hozzávalók

Piskóta

Citromos krém

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek