r
Nosalty Logó

Citromos lazac gombás tengergyümölcsei raguval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Krityó
Citromos lazac gombás tengergyümölcsei raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 2130 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 160 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    42.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    891.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    220 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    372 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    559 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    70 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 533 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.1 g

Zsír

  • Összesen
    169 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    709 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3567.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    244 mg
  • Kálcium
    253 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    225 mg
  • Foszfor
    1928 mg
  • Nátrium
    895 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    880 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1489 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    39 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    2235 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    50 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1466 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 2130 kcal
  • 11% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    270.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    169 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 160 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halat kb. 8 szeletbe vágjuk, sóval, borssal, halfűszerrel bedörzsöljük, a citrom levével meglocsoljuk, és egy csipet kaporral megszórjuk. 1-2 órára letakarva hűtőbe tesszük.
  2. A lilahagymát és a gombát megtisztítjuk, a hagymát vékony karikákra, a gombát csinos kis cikkekre vágjuk. A vaj felét serpenyőben felolvasztjuk, és a hagymát megfuttatjuk benne, majd hozzáadjuk a gombát, és egy kicsit megpirítjuk (kb. 5 perc). Csipet sót és borsot adunk hozzá, és ételízesítővel megszórjuk. 1 deci vizet öntünk rá, és 2-3 percig főzzük.
  3. Közben hozzáadjuk a tengergyümölcseit, és kb. 2 perc alatt összerottyantjuk . A tejszínnel simára keverjük a lisztet vagy étkezési keményítőt, és hozzáöntjük a raguhoz. Kb. 1 percig kevergetve főzzük, ezalatt a leve mártás sűrűségű lesz.
  4. Serpenyőben a vaj másik felét kissé felforrósítjuk, és oldalanként kb. 3-3 percig sütjük benne a halszeleteket. Lecsöpögtetve tányérra rakjuk, a raguval körülöntjük.
  5. Párolt rizs illik hozzá.
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 14504
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Krityó 31 recept

Igazán csak a tengeri halakat szeretjük, az édesvízieket nem nagyon (pedig a férjem nagy ho-ho-ho horgász). Megpróbálom mindig a maximumot kihozni ebből a húsféléből is. Elkészíthető más tengeri halfiléből is (kivéve pangasius - az nagyon nem jó), nem fontos lazacból... én az "egyszer élünk" után szabadon, most lazacból csináltam... nem bántam meg! A recept forrása egy régebbi Príma Konyha Magazin szám.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek