r
Nosalty Logó

Citromos csirkecomb gombás-cukkinivel

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Sajtosroló
Citromos csirkecomb gombás-cukkinivel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 830 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 1662 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Hús

Köret

Összesen 104 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.2 g

Zsír

  • Összesen
    61.6 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6609.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    66 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    110 mg
  • Foszfor
    649 mg
  • Nátrium
    5669 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    562.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4339 micro
Összesen 830 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.3 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    521 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    13218.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    210 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    219 mg
  • Foszfor
    1299 mg
  • Nátrium
    11337 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1124.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    180 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    112 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    38 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    342 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    564 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8677 micro
Összesen 1662 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    826.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    709 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    543 micro
Összesen 104 Kcal

Hozzávalók

Hús

Köret

Elkészítés

Hús

  1. A combokat megtisztítjuk, megszórjuk a fűszerekkel, alaposan összeforgatjuk, mindenhol érje.
  2. Sütőzacskót használtam (szerintem nagyon jó találmány..sokkal omlósabb marad benne a hús), belehelyezzük a húst, a citromszeleteket és a fokhagymagerezdeket. Bekötöttük a zacskót, kiszurkáljuk, behelyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe.
  3. Mikor már jó puha, levágjuk a zacskó felső részét, megfordítjuk a combokat. 10 perc múlva megint megfordítjuk, és kész is (és még a tepsi is tiszta maradt). Nyilván a zacskó elhagyható, de én csak ajánlani tudom. :)

Köret

  1. A gombákat megpucoljuk, felszeleteljük. A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. Alaposan sózzuk, hagyjuk állni. A hagymát aprítjuk.
  2. Olívaolajat hevítünk, ebben a hagymát üvegesre dinszteljük. Mehet hozzá a gomba, ha egy kicsit összébb esett, hozzáadjuk a kinyomkodott cukkinit.
  3. Sózzuk, borsozzuk. Nekem a zöldségek engedtek annyi levet, hogy nem kellett víz alá, de akár egy picivel fel lehet önteni, hogy a gomba megpuhuljon rendesen.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 66 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 992
  • Feltöltés dátuma: 2019. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citromos csirkecomb gombás-cukkinivel
Sajtosroló 30 recept

Próbálok odafigyelni a kajákra,le kellene adni pár kilót, így a csirkehús és zöldségek különböző felhasználását próbálgatom. A gomba nekem nagyon ízlett a cukkinivel, a csirkehúst pedig szinte bárhogy meg lehet bolondítani (csirkemellet nem tudtam venni, így lett a comb, ami ugyan zsírosabb, de próbáltam minél jobban lehámozni róla a zsiradékot).

Hozzávalók

Hús

Köret

Címlapról ajánljuk

További cikkek