r
Nosalty Logó

Citromos burgonyaleves madársaláta-pestoval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Glaser
Citromos burgonyaleves madársaláta-pestoval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A madársaláta-pestohoz:

A citromos burgonyaleveshez:

Összesen 315 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A madársaláta-pestohoz:

A citromos burgonyaleveshez:

Összesen 1258 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A madársaláta-pestohoz:

A citromos burgonyaleveshez:

Összesen 79 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    845.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    676 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 315 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.2 g

Zsír

  • Összesen
    96.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3381.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    208 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    115 mg
  • Foszfor
    342 mg
  • Nátrium
    2706 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    367.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    75 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 1258 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.2 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    211.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 79 Kcal

Hozzávalók

A madársaláta-pestohoz:

A citromos burgonyaleveshez:

Elkészítés

A madársaláta-pestohoz:

  1. A mandulát egy serpenyőben megpirítjuk, hagyjuk hűlni. A salátát megmossuk, salátacentrifugában megpörgetjük, durvára vágjuk.
  2. A salátát a mandulával, olajjal, citromhéjjal és a pecorinoval konyhai aprítógépbe tesszük, és eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük.
  3. A leveshez a burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk, megmossuk. A hagymát meghámozzuk, apróra vágjuk.
  4. Az olajat felforrósítjuk, rászórjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát, felfőzzük, és lefedve, közepes hőmérsékleten, kb. 20 perc alatt megfőzzük.
  5. A leveshez adjuk a citromhéjat, és botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal és a citromlével ízesítjük, hozzákavarjuk a joghurtot.
  6. A levest tányérokba osztjuk, meglocsoljuk a madársaláta-pestoval, és tálaljuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1316
  • Feltöltés dátuma: 2016. szeptember 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon finom, könnyű, nyárias burgonyaleves. Hidegen, melegen egyaránt finom.

Hozzávalók

A madársaláta-pestohoz:

A citromos burgonyaleveshez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek