r
Nosalty Logó

Citromos borjú

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Petra
Citromos borjú
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 307 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 1840 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 99 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    782.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    128.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 307 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    116.8 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    730 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4695.7 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    207 mg
  • Foszfor
    1485 mg
  • Nátrium
    2748 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    769.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    328 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    168 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    53 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    282 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    554 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    506 micro
Összesen 1840 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    149 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    0.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kb. 2 cm vastag borjúkaraj szeleteket folpackba csomagolva húslapítóval (sima felületű, nehéz húsklopfolóval) fele vastagságúra lapogatjuk.
  2. Az olívaolajat és a vajat egy serpenyőben összeolvasztjuk és felhevítjük. A hússzeleteket oldalankét 2-2 percig sütjük, majd sózzuk-borsozzuk és egy tányérra félretesszük.
  3. Ugyanebbe a serpenyőbe öntjük a bort és magasabbra véve a lángot harmadára beforraljuk. Felöntjük az alaplével, belefacsarjuk a citrom levét és hozzáadjuk a lemosott kapribogyót. Néhány percig forraljuk, míg a lé kissé elfő.
  4. Végül visszatesszük a hússzeleteket és pár pillanat alatt, néhányszor megforgatva átmelegítjük.
  5. Meghintjük petrezselyemmel és azonnal tálaljuk.
  • Sütés ideje: 6 perc
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 16100
  • Feltöltés dátuma: 2009. március 11.

Ajánló

Citromhéjjal és citromlével ízesített krumplipürét készítettünk hozzá. 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A citromvacsora főfogásaként tálaltam ezt a citromosan elkészített borjút. A recept az Egy falat Olaszország c. könyvből származik, annyi módosítással, hogy én nem hintettem le liszttel a húst, mielőtt sütöttem, következésképpen a mártás is hígabb volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek