r
Nosalty Logó

Citromkrémes torta Marcsikától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marcsika
Citromkrémes torta Marcsikától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

Összesen 4661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskótához

A citromkrémhez

Összesen 236 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    175 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    77 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.2 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    124 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 466 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.7 g

Zsír

  • Összesen
    250.6 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1745 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3515 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    207 mg
  • Kálcium
    765 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    1367 mg
  • Nátrium
    1012 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    512.2 g
  • Cukor
    330 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    725.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1240 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    273 micro
  • Kolin:
    1257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1225 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    126 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2011 micro
Összesen 4661 kcal
  • 6% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    102 micro
Összesen 236 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A citromkrémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A sütőt kapcsoljuk be180°C-ra!
  2. Elkezdhetjük a piskóta elkészítését. A tojásokat válasszuk szét. A sárgáját egy nagy tálban simára keverjük kézzel. A fehérjében ne legyen semmi, mert nem verődik fel rendesen. Elkezdjük felverni, amikor habosodnikezd, hozzáadagoljuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Akkor jó, ha megáll a habverőn.
  3. A kész habot a sárgához keverjük lapos keverőkanállal, félkör alakban. Vigyázva, ne törjük össze! Ha elkevertük, hozzáadagoljuka lisztet és a benne elkevert sütőport. A sütőpor nem szükséges, mert ha keményre vertük a tojások fehérjét, már attól szépen megsül.
  4. Kikent, lisztezett formába töltjük. Jelen esetben 24 cm-es tortaformába.
  5. Az előmelegített sütőbe tesszük, 180°C-on 25-30 percig tűpróbáig sütjük.
  6. Elkészítjük a krémet. A tejfölt elkeverjük a kétféle cukorral. Belecsavarjuk a citrom levét, és hozzáadjuk a citrom reszelt héját. A tejszínt kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a citromos krémet. Hűtőbe tesszük.
  7. Ha a piskóta kihűlt, 2 vagy3 egyforma részre vágjuk. A krémmel megtöltjük. Kicsit betesszük még a hűtőbe, hogy jól összeálljon a torta (kb. 30 perc).
  8. A tortát tetszés szerint vonjuk be a maradék krémmel. Díszítése egyéni fantázia alapján. Gyümölcs, cukorka, kész virágokstb.
  9. Kellemes sütögetést!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 24
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 28763
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsika 1 recept

Saját szülinapomra készítettem a család örömére!:)

Hozzávalók

A piskótához

A citromkrémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek