r
Nosalty Logó

Citomkrémes rolád Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Citomkrémes rolád Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1011 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4040 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 243 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    60.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    533 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    969.7 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    297 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    401 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    94.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    333 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    114 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    386 mg
  • Retinol - A vitamin:
    328 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    600 micro
Összesen 1011 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.8 g

Zsír

  • Összesen
    242.8 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    2133 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3878.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1189 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    269 mg
  • Foszfor
    1605 mg
  • Nátrium
    600 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    379 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1330 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    455 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    343 micro
  • Kolin:
    1546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1313 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2399 micro
Összesen 4040 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    93 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    145 micro
Összesen 243 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukor egyharmadával és az olajjal fehéredésig verjük fel.
  2. A fehérjét a maradék cukorral és egy csipet sóval habbá verjük, majd óvatosan a két habot egymásba forgatjuk egy fakanállal.
  3. A lisztet elkeverjük a mákkal, majd kanalanként a tojásos habba forgatjuk.
  4. Sütőpapírral kibélelünk egy nagyméretű tepsit, belesimítjuk a masszát.
  5. Sütés 180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 percig. Sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta, csak a vége felé.
  6. A kisült piskótát egy porcukorral meghintett konyharuhára borítjuk, lehúzzuk a sütőpapírt, majd feltekerjük, rácsra téve hűlni hagyjuk.
  7. A krémhez a tojások sárgáját, a citromok levét és reszelt héját, a cukrot és a pudingport kikeverjük, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük.
  8. A tűzről levéve belekeverjük a mascarponét, és hűlni hagyjuk.
  9. Egy mélyhűtőben lehűtött tálba felverjük a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval, a kihűlt mascarponés krémet átkeverjük vagy habosítjuk, és a tejszínhabba forgatjuk.
  10. Megkenjük a piskótát, egy keveset a tetejére is hagyjunk, ízlés szerint díszítjük, és szemes mákkal megszórjuk.
  11. Hidegre tesszük pár órára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x37
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5726
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Citomkrémes rolád Katharosz konyhájából
Katharosz 498 recept

Különleges megjelenése miatt ünnepi alkalmakra is kiváló, az átlagos édességekhez képest sokkal könnyedebb és üdébb ízű desszert, mely puha, krémes állagának köszönhetően könnyen fogyasztható. Mérete miatt pedig megfelelően kiadós. A kicsik és a nagyok kedvence is lehet.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek