r
Nosalty Logó

Ciprusi almás-diós

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Oli(E)va
Ciprusi almás-diós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az almás töltelékhez

A tésztához

Összesen 736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az almás töltelékhez

A tésztához

Összesen 7360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Az almás töltelékhez

A tésztához

Összesen 242 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104.5 g
  • Cukor
    66 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    136.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 736 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    93.5 g

Zsír

  • Összesen
    335.1 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    154 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2969.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    210 mg
  • Kálcium
    475 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    425 mg
  • Foszfor
    1501 mg
  • Nátrium
    319 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1045.2 g
  • Cukor
    664 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1364.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    353 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    93 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    48 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    388 micro
  • Kolin:
    718 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    388 micro
  • β-crypt
    179 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1467 micro
Összesen 7360 kcal
  • 3% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    11 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.6 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

Az almás töltelékhez

A tésztához

Elkészítés

Az almás töltelékhez

  1. Egy kerek tepsit kibélelünk sütőpapírral, meghámozzuk az almákat és szeletekre vágjuk, majd a fahéjjal és a cukorral összekeverjük, félretesszük.
  2. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük egy tálban.
  3. Egy másik nagy keverőtálban (vagy a mixergép keverőtáljában) összekeverjük az olajat és a narancslevet a cukorral, és a vaníliás cukorral.
  4. Utána a cukros masszába mixerrel (vagy habverővel) lassanként belekeverjük a lisztet, ha már egynemű a massza, egyenként a tojásokat is jól belekeverjük, utoljára a diót.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. A massza felét beleterítjuk a tepsibe, ráhalmozzuk az alma felét, rá a massza másik felét, majd az alma maradékát szépen elrendezhetjük körbe-körbe, az almából engedett fahéjas lével meglocsoljuk a tetejét.
  7. Be a sütőbe, tűpróbáig sütjük, ha kész a tepsiben hagyjuk 15 percig hűlni, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 302
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 16263
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 14.

Ajánló

Espresso freddo...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A konyhát vanília, fahéj, almaillat lengi be, készül a nagyi almás pitéje, a gyerekek előbújnak a komputer mellől, "van itthon vaníliafagyi"...? A süti magában is nagyon finom, de tejszín (kaimaki), vagy vaníliafagyi nagyon jól passzol hozzá...

Hozzávalók

Az almás töltelékhez

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek