r
Nosalty Logó

Christmas Cake

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Oli(E)va
Christmas Cake
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
165 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 616 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 7385 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A mázhoz

A cukormázhoz

Összesen 329 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    122 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    96.3 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    108 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    128 micro
Összesen 616 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    111 g

Zsír

  • Összesen
    243.6 g
  • Telített zsírsav
    81 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1169 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3693.4 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    950 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    436 mg
  • Foszfor
    1461 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1155.7 g
  • Cukor
    830 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    432.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1301 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    104 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    851 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1226 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    799 micro
  • β-crypt
    161 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1532 micro
Összesen 7385 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    58 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 329 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A cukormázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Felverjük a cukrot a vajjal, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat, hozzáadjuk a rumot, likőrt, fahéjat, szegfűborsot, vaníliát.
  2. Hozzáadunk egy kevés sütőporral elkevert lisztet és a tejet.
  3. Belisztezzük a gyümölcsöket, hogy ne üljenek a tészta fenekére, felverjük a tojásfehérjét.
  4. A maradék lisztet felváltva a felvert tojáshabbal szépen elkeverjük a masszánkkal, utoljára hozzáadjuk a gyümölcsöket, mandulát, diót, mazsolát, datolyát.
  5. Kerek tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előmelegített sütőben sütjük.
  6. Már el lehet előre Karácsonyra készíteni, ha kihűlt a sütink, először becsomagoljuk sütőpapírba, majd alufóliába, hetente egyszer kibontjuk, hústűvel lyukakat ejtünk a tetején, és ezeken keresztül itatjuk egy kis rummal elkevert likőrrel.
  7. Két nappal Karácsony előtt rákenjük a sárgabaracklekvárt vékony rétegben, csak "éppenhogy", erre rátesszük a marcipánt, és várunk másnapig, míg jól megszárad.
  8. A cukormázzal nagyon gyorsan kell dolgoznunk, mert gyorsan megköt. A porcukrot, pár csepp citromlevet és a forró vizet egyneművé keverjük, és gyors mozdulatokkat a süti tetejére kenjük.
  9. A torta oldalát színes karácsonyi szalaggal betekerjük, a süti tetejét kis karácsonyi figurákkal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 165 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 390
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 22741
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 01.

Ajánló

Forralt bor, kávélikőr, kávé, tea...

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

Eredeti angol recept, persze minden angol esküszik a saját titkos gyümölcs-variációjára... Hetekkel előre lehet kezdeni dolgozni vele, nagyon sokáig eláll, zamatos, nedves torta, nagyon jól lehet mélyhűteni, ha nem fogy el mind, bár ezt kétlem, mert nagyon finom teához, kávéhoz. Most egy fél adagból csináltam egy kis négyzet alakú tortát, hogy időben feltehessem a Karácsonyra, tavaly elkéstem vele..:)) Már több mint huszonöt éve ugyanezt a tortát sütöm, nem cserélném el más recepttel... 25-én szeleteljük fel, ebéd után. Egyik évben olyan sok munkánk volt, pocsék munkaidőben dolgoztam, nem volt időm megsütni, de nálunk enélkül nincs Karácsony, úgyhogy vettem egyet a cukrásztól... Na, vissza is vittem... Elnézést kért, az első adagból volt, mondta, adott egy másikat, az egy fokkal jobb volt, de száz szónak is egy a vége, éjjel kettőig mégiscsak megcsináltam ezt a jól kipróbált receptet...

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

A cukormázhoz

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek