r
Nosalty Logó

Chilis-sajtos stangli

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mayura
Chilis-sajtos stangli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1054 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 5263 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 370 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.8 g

Zsír

  • Összesen
    66.2 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    251 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3125.1 g
  • Cink
    107 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    663 mg
  • Vas
    82 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    1443 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    93.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    578 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    29 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    48 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 1054 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    168.9 g

Zsír

  • Összesen
    330.9 g
  • Telített zsírsav
    195 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1254 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15625.5 g
  • Cink
    534 mg
  • Szelén
    268 mg
  • Kálcium
    3316 mg
  • Vas
    410 mg
  • Magnézium
    224 mg
  • Foszfor
    3619 mg
  • Nátrium
    7214 mg
  • Réz
    21 mg
  • Mangán
    20 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    468.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2892 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    147 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    51 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    242 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    439 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2845 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 5263 kcal
  • 12% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1098.1 g
  • Cink
    38 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    233 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    507 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 370 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőport és a sót elkeverjük a liszttel.
  2. A vajat, a túrót, a tojást, és a reszelt sajtot hozzátesszük a lisztes keverékhez és összedolgozzuk, aránylag kemény tésztát kell kapnunk, annyi tejfölt teszünk hozzá, amitől a tészta, ha lapogatni kezdjük nem hasad hanem nyúlik, tehát rugalmas lesz. Nem kell sokáig vacakolni vele. kb 6-7 perc az egész művelet.
  3. A tésztát jó ha egy estére hűtőbe tesszük, de nagyon jól fagyasztható is, hónapokig elzörög a mélyhűtőben, az állaga pedig fagyasztás után még jobb.
  4. Ha azonban nincs időnk ezt kivárni, akár azonnal is felhasználható.
  5. A tésztát 0,5 cm vastagra kinyújtjuk és a tetejét megkenjük egy felvert tojással, amibe most chilit keverünk (a nagyi néha fokhagymát is tett bele, az is isteni volt).
  6. A tojásos felületre szórjuk a maradék reszelt sajtot, amit kicsit nyomkodjunk rá a felületre.
  7. Derelyeszaggatóval, vagy éles késsel kisujjnyi vastagra szaggatjuk.
  8. Jó forró sütőben (sima sütőnél 200 fokon) megsütjük. 4 tepsi lesz belőle.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 40X40
  • Sütés ideje: 4 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 358
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 23720
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 20.

Ajánló

Sajtimádóknak!!!! A chili helyett bármilyen aromás fűszer is jó hozzá, pl, fokhagyma, gyömbér stb. A sajt mellett, még nagyon finom szezámmaggal, mákkal, és lenmaggal is. §:-) 

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Már gyermekkoromban is imádtam minden olyan nassolnivalót amiben sajt volt, aztán amikor gyermekeim lettek, elkezdtem kutatni a tökéletes stangli recepjét, és lám Nagymamám receptjei között találtam rá erre az egyszerű, és nagyon ízletes receptre. A mostani alkalommal egy kis csípős paprikát kevertem a tojásba, amit a kiszaggatás előtt a tészta felületére kentem, és végül rászórtam a reszelt sajtkeveréket. Nem lett túl csípős, de nagyon finom aromát, színt, és egy kis pikantériát kölcsönzött a stangliknak. Ezt a pár darabot sikerült megmentenem a fotók kedvéért, de mire ezt a receptet feltöltöm, egy morzsa sem marad belőle, ahogy elnézem...§:-)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?