r
Nosalty Logó

Chilis babos-szalámis pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Dorii
Chilis babos-szalámis pizza
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 1658 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 6634 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Összesen 233 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.4 g

Zsír

  • Összesen
    59.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3085.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    476 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    256 mg
  • Foszfor
    922 mg
  • Nátrium
    1344 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    175 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    43 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    528 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    624 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    17978 micro
  • Lut-zea
    676 micro
Összesen 1658 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    305.6 g

Zsír

  • Összesen
    238.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12340.7 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    1905 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    1025 mg
  • Foszfor
    3689 mg
  • Nátrium
    5377 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    843.8 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    100 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    699 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    173 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    85 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    34 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2110 micro
  • Kolin:
    589 mg
  • Retinol - A vitamin:
    470 micro
  • α-karotin
    137 micro
  • β-karotin
    2496 micro
  • β-crypt
    460 micro
  • Likopin
    71910 micro
  • Lut-zea
    2704 micro
Összesen 6634 Kcal
  • 12% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    433 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    189 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    43 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    74 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    88 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    2523 micro
  • Lut-zea
    95 micro
Összesen 233 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztát elkészítjük. Beleöntjük a lisztbe az olívaolajat, beleszórjuk a sót (kb. 2-3 csapott ek), cukrot (kb. 1 ek). Felfuttatjuk az élesztőt a langyos, cukros vízben. Amikor felfutott, ezt is hozzáöntjük a liszthez. Öszegyúrjuk tészta állagúra, majd kb. 50-60 percet meleg helyen kelni hagyjuk.
  2. Ez idő alatt elkészítjük a paradicsomszószt. A vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk, majd kockára vágjuk. Ugyanígy a fokhagymákat is. Együtt kevés olívaolajon megpároljuk, majd hozzáöntjük a sűrített paradicsomot. Felöntjük kb. 1 dl vízzel. Hagyjuk, hogy egyet rottyanjon, majd fűszerezzük. Először sóval, cukorral, majd jöhet a fekete bors, oregánó, bazsalikom ízlés szerint.
  3. Ha megkelt a tészta, kinyújtjuk kb. 1-1,5 cm vastagságúra. Olajozott tepsibe vagy pizzaformába belefektetjük. A tésztát, amíg nincs rajta feltét, megszórjuk füstölt reszelt sajttal (így még finomabb, hogy ráolvad a tésztára), majd ráöntjük a paradicsomszószt is. Jöhet a chilis bab, a kukorica, majd ismét a reszelt sajt vegyesen (trappista-füstölt). A tetejére szórtan elhelyezzük a szalámikat. (Ha valaki szeretné, sonkát is vághat rá csíkokban, de nekem most nem volt itthon.)
  4. A tetejére szórunk még kakukkfüvet, bazsalikomot és oregánót.
  5. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Jó étvágyat!:)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 75
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 7023
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 31.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom pizza, hatalmas sikert arattam vele itthon!:)

Hozzávalók

A tésztához

A paradicsomszószhoz

A feltéthez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek