r
Nosalty Logó

Chili con carne Sylvia konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sylvia Gasztro Angyal
Chili con carne Sylvia konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1095 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 5478 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 156 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.2 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2419.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    318 mg
  • Foszfor
    1169 mg
  • Nátrium
    403 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    428.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    550 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    53 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    714 micro
  • Kolin:
    246 mg
  • Retinol - A vitamin:
    147 micro
  • α-karotin
    1517 micro
  • β-karotin
    4033 micro
  • β-crypt
    89 micro
  • Likopin
    8537 micro
  • Lut-zea
    750 micro
Összesen 1095 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    355.8 g

Zsír

  • Összesen
    165 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    572 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12099.3 g
  • Cink
    53 mg
  • Szelén
    252 mg
  • Kálcium
    2250 mg
  • Vas
    76 mg
  • Magnézium
    1590 mg
  • Foszfor
    5846 mg
  • Nátrium
    2014 mg
  • Réz
    8 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    152 mg

VÍZ

  • Összesen
    2143.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2751 micro
  • B6 vitamin:
    9 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    263 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    124 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3569 micro
  • Kolin:
    1232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    737 micro
  • α-karotin
    7587 micro
  • β-karotin
    20165 micro
  • β-crypt
    446 micro
  • Likopin
    42684 micro
  • Lut-zea
    3752 micro
Összesen 5478 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    347.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    168 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    218 micro
  • β-karotin
    580 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    1227 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 156 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy edényben az olajat felforrósítjuk, és a darált húst kb. 10 percig (fehéredésig) dinszteljük.
  2. Hozzáadjuk a fűszereket (só, bors, oregánó, pirospaprika, chili).
  3. A vöröshagymát és a répát nagyobb kockákra vágjuk, és a húshoz adjuk a zúzott fokhagymával együtt. Kevés vizet adunk hozzá.
  4. Az erős paprikát felkarikázzuk, és ízlés szerint az ételhez adjuk (ki milyen csípősen szereti).
  5. Amikor félig megpuhult, kb. 20 perc után hozzákeverjük a chiliszószt, paradicsompürét és a ketchupot. Összefőzzük, hogy finom, sűrű, pikáns húsalapot kapjunk.
  6. A babot és a kukoricát leszűrjük, és hozzáadjuk. Rövid ideig főzzük együtt, hogy az ízek összeérjenek.
  7. Ha minden puha, akkor tejföllel és reszelt sajttal tálaljuk.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 25599
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 18.

Ajánló

Kockára vágott ananásszal is sűríthetjük még a végén, igazán jó ízhatást érhetünk el vele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chili con carne Sylvia konyhájából
Sylvia Gasztro Angyal 114 recept

Szeretem néha a tüzes Mexikót becsempészni a konyhámba! Olyan egytálétel, amit sokféle alapanyagból lehet készíteni, más zöldségeket, akár ananászt is lehet hozzáadni!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek