r
Nosalty Logó

Chili con carne O'Brien konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
O'Brien
Chili con carne O'Brien konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1111 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 6673 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 199 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.3 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    28 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    870 mg
  • Nátrium
    358 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    91 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    335.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    493 micro
  • Kolin:
    219 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6948 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 1111 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    361.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.1 g
  • Telített zsírsav
    168 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    741 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10201.1 g
  • Cink
    56 mg
  • Szelén
    304 mg
  • Kálcium
    1026 mg
  • Vas
    75 mg
  • Magnézium
    1355 mg
  • Foszfor
    5221 mg
  • Nátrium
    2146 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    546.3 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    121 mg

VÍZ

  • Összesen
    2014.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    221 micro
  • B6 vitamin:
    11 mg
  • B12 Vitamin:
    37 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    101 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2958 micro
  • Kolin:
    1312 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    822 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    41685 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 6673 kcal
  • 11% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    303.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1241 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 199 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vörösbabot egy éjszakára beáztatjuk.
  2. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk, a mangalica szalonnát vékonyra szeleteljük. A vékony szalonna-szeletekkel kibéleljük a lábost, majd erre ráöntjük a kókuszzsírt. Elkezdjük kiolvasztani zsiradékot a szalonnából. Amikor a zsír kiolvad és forrásban van, akkor tesszük ebbe bele a kockázott vöröshagymát dinsztelésre, ha már üveges és kissé krémszerű az állaga, ekkor tesszük bele a darált húst.
  3. A húst sóval, valamint borssal fűszerezzük, és ha a hús megfehéredett, akkor hozzákeverjük az őrölt paprikaport, illetve a havaneró paprikaport vagy szószt.
  4. A húshoz hozzáöntjük, és jól elkeverjük a paradicsompürét, majd pár perc múlva a római köményt is, ezt követően felöntjük a sörrel, ismét alaposan keverjük, és beletesszük az előző nap beáztatott babot, tovább keverjük.
  5. Beletesszük a fahéjrudakat, a babérleveleket és a szárított lestyánt. Lábost lefedjük, lassú tűzön főzzük, amíg a bab meg nem puhul. Mindeközben sűrűn kevergetjük, nehogy az alja odakapjon.
  6. Ha a főzés során a sör elfőne, akkor azt kis hozzáöntéssel pótoljuk. Ha a bab és a hús már megfőtt, és a leveses állaga már beragusodott, akkor a végén beletesszük az apróra tört étcsokoládét, majd azt jól elkeverjük.
  7. Az elkészült csilis babból érdemes kivenni a fahéjrudakat. Tálaláskor egy evőkanál tejfölt teszünk a tetejére.
  • Elkészítettem: 9 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1643
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 26.

Ajánló

Száraz, testes vörösbort ajánlok mellé, pl: Cabernet Franc.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
O'Brien 3 recept

A mexikói étkek közül az egyik nagy kedvencem a Chili con carne, azaz a Csilis bab. Összeállítottam remélhetőleg egy különleges verziót, amely számos autentikus összetevőt tartalmaz. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek