r
Nosalty Logó

Chicken Shawarma

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Chicken Shawarma
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 1710 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 5130 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A csirkéhez

A humuszhoz

Összesen 167 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    102.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2166.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    273 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    210 mg
  • Foszfor
    1156 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    348.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    137 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    787 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    926 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 1710 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    291.6 g

Zsír

  • Összesen
    308.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    139 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    1120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6498.4 g
  • Cink
    32 mg
  • Szelén
    222 mg
  • Kálcium
    820 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    631 mg
  • Foszfor
    3468 mg
  • Nátrium
    1272 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    19 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    307.1 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    56 mg

VÍZ

  • Összesen
    1045.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    412 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    66 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2360 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    392 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    2779 micro
  • Lut-zea
    1093 micro
Összesen 5130 kcal
  • 15% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 54% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    77 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    91 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 167 kcal

Hozzávalók

A csirkéhez

A humuszhoz

Elkészítés

A csirkéhez

  1. A combokat tisztítsuk meg, majd marináljuk legalább egy órán keresztül, de a legjobb, ha egész éjjel a szószban állnak. Dolgozzuk össze valamennyi hozzávalót, és tegyük bele a pácba a csirkét.
  2. Amikor a combokat már jól átjárta a pác, olajon süssük őket kis lángon, tehát lassan kb. fél órán/negyven percen keresztül. A lényeg, hogy rendesen átsüljenek.
  3. Vegyük ki a serpenyőből a combokat, vágjuk le a húst róla. Vékony szeletekre daraboljuk, majd ugyanabban a serpenyőben a süssük további 5 percen keresztül a húsdarabkákat. Így hasonló ízt és állagot érhetünk el, mint amilyen a gyrosozókban kapható húsoké.
  4. Előző este áztassuk be a csicseriborsót, majd másnap kb. 20-30 perc alatt főzzük puhára.
  5. Turmixoljuk össze az alapanyagokkal. Amennyiben nem elég krémes, a masszát tejföllel és olívaolajjal tovább krémesíthetjük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 10
  • 7 napos nézettség: 49
  • Össznézettség: 24228
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 01.

Ajánló

Mélytányérban tálaljuk. Kenjünk egy nagy adag humuszt a tányérba, formáljunk kis lyukacskát a közepébe, és abba szedjük a húst. Készíthetünk még hozzá nant vagy másféle keleti kenyeret, amelybe akár bele is csomagolhatjuk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A történet ott kezdődik, hogy mióta Budapesten voltam egyszer humuszbárban, azóta majd megőrülök a humuszért, amit már egész jól tudok itthon is előállítani. Azon viszont sokat gondolkodtam, hogyan készítsek a humuszomra olyan finom feltétet is, mint amilyet az étteremben ettem. A Chicken Shawarma közel-keleti étel, vagyis pontosabban a hús elkészítésének egy módja. Általában vegyes húst használnak az éttermek: bárányt, csirkét, pulykát, stb. Ez a tipikus forgó rúdon sütött hús az, amit hazánkban is rengeteg gyros bárban láthatunk. Azért olyan fincsi, mert folyamatosan éri a hő. Otthon elég nehéz előállítani a dolgot, de egy libanoni étterem honlapján rátaláltam egy-két tippre. Először egyben sütöttem meg a combokat, majd leszeltem a húst a csontról, és még tovább sütöttem. Persze nem lesz érezhető ugyanaz a szenes íz az otthoni variáción, de hasonló a végeredmény.

Hozzávalók

A csirkéhez

A humuszhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek