r
Nosalty Logó

Chennai Chukka Chicken

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Mango
Chennai Chukka Chicken
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Marinálás

Panírozás

Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Marinálás

Panírozás

Összesen 2968 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír

Marinálás

Panírozás

Összesen 132 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    28.7 g

Zsír

  • Összesen
    62.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    585.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    366.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 743 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.8 g

Zsír

  • Összesen
    249.6 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2343.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    227 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    848 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    1467.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    74 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    129 micro
  • Kolin:
    736 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    497 micro
Összesen 2968 kcal
  • 6% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    42 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    104.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 132 kcal

Hozzávalók

Marinálás

Panírozás

Elkészítés

Marinálás

  1. A csirkeszárnyakat 3 felé vágjuk, a szárnyvégeket félretesszük, rájuk nincs szükség (én húslevest készítettem belőlük, hogy ne vesszen kárba). Egy nagy tálba teszünk ízlés szerinti mennyiségű őrölt chillit, kurkumát, sót illetve a reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát. (A reszelt gyömbérből és reszelt fokhagymából tegyünk félre egy kávéskanálnyit a panírozáshoz.)
  2. Adjunk hozzá egy nagyon kevés hideg vizet, és keverjük el úgy, hogy az őrölt chili és kurkuma ne álljon össze csomókban. Ha ez megvan öntsük hozzá a maradék vizet, kb egy liter legyen, illetve annyi, hogy ellepje a csirkeszárnyakat.
  3. Tegyük a páclébe a megmosott csirkeszárnyakat, és tegyük a hűtőbe legalább 6 órára, vagy akár egész éjszakára.
  4. Ha nincs időnk a pácolásra, akkor a fenti páclében lassú tűzön főzzük elő a csirkehúst, amíg félig megpuhul, ilyen módon is teljesen átjárják majd a fűszerek a húst.

Panírozás

  1. Két tojást felverünk, majd hozzáadjuk az előzőleg félretett kávéskanálnyi reszelt gyömbért és reszelt fokhagymát, az őrölt chiliport és az apróra vágott koriandert. Alaposan elkeverjük.
  2. A lisztet és a zsemlemorzsát összekeverjük, és enyhén megsózzuk.
  3. A pácléből kiszedett és lecsöpögtetett húsdarabokat először a tojásos-fűszeres keverékbe mártjuk, majd a lisztes zsemlemorzsába, ügyelve, hogy mindenhol fedve legyen a hús.
  4. Forró olajban aranybarnára és ropogósra sütjük.
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 32
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3899
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 02.

Ajánló

Tálalhatjuk tört burgonyával, rizzsel, akár raitaval is mártogatni, vagy egyszerűen friss salátával.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Chennai egy indiai város, eredetileg onnan származik a recept. Indiai/pakisztáni rántott húsnak is nevezhetjük, ami egy picit különbözik a miénktől. A pácolásnak köszönhetően nem csak a rántott hús bundája lesz igazán ízletes, hanem a kis csirkeszárny darabokat teljes egészében átjárják a fűszerek. A pácolás miatt érdemes előző este előkészíteni, ám ha valakinek nincs ideje egyáltalán, akkor lassú tűzön, hideg vízben feltéve a fűszerekkel előfőzhetjük a húst, amíg félig megpuhul.

Hozzávalók

Marinálás

Panírozás

Címlapról ajánljuk

További cikkek