r
Nosalty Logó

Chelsea tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Chelsea tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 547 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 3274 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Máz

Összesen 276 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.3 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.8 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 547 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    73.8 g

Zsír

  • Összesen
    69.5 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    320 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2066.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    600 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    189 mg
  • Foszfor
    803 mg
  • Nátrium
    269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.6 g
  • Cukor
    164 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    581 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    95 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    325 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    514 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    694 micro
  • β-crypt
    144 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    555 micro
Összesen 3274 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.6 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Elkészítés

Tészta

  1. A liszthez egy csipet sót adunk, a közepébe mélyedést készítünk, ahová beleöntjük az instant élesztőt. Egy lábasban elkezdjük melegíteni a tejet és a vajat. Amikor a vaj teljesen felolvadt, a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojást, majd elkezdjük kézzel összedolgozni.
  2. A tésztát szép simára (ragadás mentesre) kidolgozzuk. A tálat egy konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órán át meleg helyen kelesztjük.

Töltelék

  1. A tésztát kb. 0,5 cm vastagságúra sodorjuk, majd megkenjük a felolvasztott vajjal, erre hintjük rá a barna cukrot, a fahéjat és az aszalt gyümölcsöket.
  2. A tésztát óvatosan és jó szorosan feltekerjük, majd kb. 4 cm vastagságú karikákat szeletelünk belőle.
  3. A tepsit alaposan kikenjük olajjal és ebbe helyezzük a tekercseket.
  4. A sütőt 190 fokra melegítjük elő. A tekercseket 25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Máz

  1. A tejet és a cukrot folyamatos kevergetés mellett elkezdjük melegíteni. Amikor már bugyogni kezd, a hőfokot minimumra vesszük és még 3 percig így főzzük tovább.
  2. Amikor a tekercsek kisültek, mindegyik tetejét megkenjük a mázzal.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5784
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Ennek a fantasztikus süteménynek a receptje a 18. századi Londonba vezethető vissza. Tehát egy igazán szép kort megélt süteményről van szó. Véleményem szerint tökéletes kísérője lehet a délutáni teánknak. 

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Máz

Címlapról ajánljuk

További cikkek