r
Nosalty Logó

Cheesecake erdei gyümölccsel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cheesecake erdei gyümölccsel
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Talp

Cheesecake

Tető

Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Talp

Cheesecake

Tető

Összesen 3491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Talp

Cheesecake

Tető

Összesen 223 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    62 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    3 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    2 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    3.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 436 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    42.2 g

Zsír

  • Összesen
    140.3 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    12 mg
  • Nátrium
    451 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.2 g
  • Cukor
    365 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    342 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    79 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3491 kcal
  • 6% Fehérje
  • 70% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 4% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.7 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    2 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    0 mg
  • Foszfor
    1 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    0 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

Talp

Cheesecake

Tető

Elkészítés

Talp

  1. Először is az alját készítjük el. Édes kekszet összetörünk, majd összekeverjük 50 g olvasztott vajjal.
  2. Ezután egy sütőpapírral kibélelt, nyitható tortaformába tesszük. Kicsit megnyomkodjuk, és mehet a hűtőbe 10-15 percre.

Cheesecake

  1. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk.
  2. Feltesszük egy lábosban a tűzhelyre a fagyasztott erdei gyümölcsöt, és kb 10-15 percig melegítjük, hogy kiengedje a levét.
  3. Egy másik lábos felé szűrőt teszünk, és beleöntjük az erdei gyümölcsöt, majd egy merőkanál segítségével jól átpasszírozzuk a szűrőn.
  4. Ezután kiveszünk körülbelül egy decit a szirupból (erre szükségünk lesz a tetejéhez), majd a maradékot visszatesszük a tűzhelyre.
  5. Miután felforrt, hozzáadjuk a cukrot, és további 4-5 percig melegítjük, hogy elolvadjon a szirupban.
  6. Ezután levesszük a tűzről, majd 10-15 perc hűlés után belekeverjük a lecsepegtetett zselatinlapokat.
  7. A krémsajthoz hozzáadjuk a habfixálót, majd kézi robotgéppel jól elkeverjük.
  8. Először csak a krémsajt 1/3 részét adjuk a sziruphoz. Kézi habverővel csomómentesre keverjük. Majd ugyanígy teszünk a maradékkal is.
  9. A keveréket ráöntjük a kekszalapra, és betesszük másfél órára a hűtőbe.

Tető

  1. Miután a cheesecake megszilárdult, elkészítjük a tetejét. Először is beáztatunk egy zselatinlapot hideg vízbe.
  2. Majd a félretett 1 dl erdeigyümölcs-szirupot kis fazékban feltesszük a tűzhelyre. Hozzáadunk 1 evőkanál cukrot, és néhány percig melegítjük.
  3. Levesszük a tűzhelyről, és hagyjuk 10-15 percet hűlni. Ezután jöhet bele a zselatin.
  4. A masszát egyenletesen szétkenjük a cheesecake tetején, majd újabb negyed órára hűtőbe tesszük.
  5. Tálaláskor gyümölcsökkel és/vagy bármilyen hozzá illő sziruppal díszíthetjük.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1932
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 06.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Múlt télen egy kis hegyi hotelben rendszeresen készítettük ezt a remek cheesecake-et. További receptjeim angol nyelven videókkal: facebook.com/yumm13

Hozzávalók

Talp

Cheesecake

Tető

Címlapról ajánljuk

További cikkek