r
Nosalty Logó

Céklás gnocchi petrezselymes mártásban

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Céklás gnocchi petrezselymes mártásban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 2643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 173 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    22.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    99 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    525.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    102 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    174.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    373 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    187 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1193 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1337 micro
Összesen 661 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.2 g

Zsír

  • Összesen
    91.2 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2100.6 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    323 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    284 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    407 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1147 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1491 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    270 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4774 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5347 micro
Összesen 2643 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 56% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A céklákat és a burgonyákat alaposan átmossuk, majd egy papírtörlővel szárazra töröljük. A sütőt előmelegítjük, és a sütőrácson héjában megsütjük őket. Ezután hűlni hagyjuk, majd az összes burgonyát és céklát lehámozzuk.
  2. A burgonyákat tálba tesszük, és egy villa segítségével szétnyomkodjuk, a céklákat pedig egy nagyobb lyukú reszelőn hozzáreszeljük.
  3. Elkeverjük, csipetnyi sóval ízesítjük, majd hozzáütjük a tojást. Annyi liszttel dolgozzuk össze, amennyit felvesz, és jól gyúrjuk össze.
  4. Ezután lisztezett deszkán formázzunk henger alakú rudacskákat belőle, és éles késsel daraboljuk gnocchi méretűre (kb. 2 cm-es darabokra). Forró, lobogó vízben főzzük őket addig, amíg feljönnek a víz tetejére, majd szedjük ki egy szűrőkanál segítségével.
  5. Egy teflonseprenyőben készítsük el a fűszeres vajat. A petrezselyemzöldet metéljük finomra. A vajat olvasszuk fel a serpenyőben, pároljuk meg benne a felaprított petrezselyemzöldet, majd ebbe forgassuk bele a kifőtt gnocchikat.
  6. Tálaláskor megszórhatjuk reszelt sajttal, esetleg egy kevés delikáttal meghintve tovább ízesíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 197
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 12100
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 20.

Ajánló

Reszelt sajttal megszórva magában is fogyasztható, de akár pörköltek, szaftos húsok, vagy sült marhahús, sült lazac mellé is kínálhatjuk. Megjegyzés: Számoljunk azzal, hogy a céklahámozás és reszelés során szép lila lesz a kezünk, de nincs ok aggodalomra, mert mire összegyúrjuk a liszttel a tésztát, az szépen lehozza a kezünkről a lila színt. Az eredeti recept csupán 10 dkg lisztet ír, nekem azonban ehhez a cékla- és burgonyamennyiséghez az nagyon kevésnek bizonyult. Mielőtt nekiállunk a gyúrásnak, készítsük oda az összes többi hozzávalót a kezünk ügyébe, így elkerülhetjük, hogy az egész konyhánk lila színben pompázzon, mire elkészül a gnocchi. :)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Wellness Café oldalán találtam rá erre a receptre, és azonnal ki kellett próbálnom! Mivel a céklán kívül minden hozzávaló volt itthon, gyorsan elindultam egy cékla-beszerző körútra, és már készült is a gnocchi. Finom vacsora lett belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek