r
Nosalty Logó

Cayun karaj

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Cayun karaj
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 531 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 2121 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 100 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    44.5 g

Zsír

  • Összesen
    33.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    155 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2932 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    477 mg
  • Nátrium
    2269 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    420.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    464 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    88 micro
  • α-karotin
    1247 micro
  • β-karotin
    3776 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 531 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    177.9 g

Zsír

  • Összesen
    132.7 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11728 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    265 mg
  • Foszfor
    1909 mg
  • Nátrium
    9077 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1682.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1856 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    260 mg
  • D vitamin:
    168 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    352 micro
  • α-karotin
    4989 micro
  • β-karotin
    15103 micro
  • β-crypt
    925 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    595 micro
Összesen 2121 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    547.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    424 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    233 micro
  • β-karotin
    705 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 100 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vajat a serpenyőben felolvasztjuk, a borsot, a chiliport, a kakukkfüvet, a majoránnát, a mustármagot és a zúzott fokhagymát 1 perc alatt megfuttatjuk benne. (Itt egyszerűsítettem, mert volt itthon cajun fűszerkeverékem, és azt használtam, a fokhagymát azért beleraktam a vajba:). Egyébként szinte ugyanezek a fűszerek vannak a keverékben is.
  2. A karajt megmossuk, leszárogatjuk, majd egy 1 csapott evőkanál sóval körben bedörzsöljük. A tetejét 4-5 helyen röviden, de mélyen bevágjuk. Ezekbe a nyílásokba vajas fűszerkeveréket csorgatunk, ami marad, a húsra kenjük.
  3. Tepsibe tesszük, a megforrósított olajjal leöntjük. A zöldségeket megtisztítjuk, kis kockákra vágjuk, 1 kiskanál sóval meg borssal összekeverjük, a hús köré szórjuk. 2 deci vizet öntünk rá, és előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit nagyobb lángon (190 fok, légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 1 órán át sütjük, levével gyakorta meglocsoljuk.
  4. Ha kész, a pecsenyét vágódeszkára emeljük. Zöldséges levét tepsistől tűzre tesszük, ha volna még rajta folyadék, elpárologtatjuk (zsírjára sütjük). Ezután a liszttel meghintjük, 1-2 percig pirítjuk, majd a maradék vízzel felöntjük. Néhány percig forraljuk, majd szitán áttörjük, vagy hűlni hagyjuk és turmixoljuk. (Én ezt a lépést kihagytam, túl éhes voltam és lusta :) )
  5. Tálaláskor a sült karajt fölszeleteljük, tányérra rakjuk, a forró zöldséges krémmártással körülöntjük. Petrezselymes burgonya illik hozzá köretnek, bár én krumplipürét készítettem mellé.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 123
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 24086
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet Hargitai György "Az én alap szakácskönyvem" című könyvében találtam. Bár a recept hosszú, de az elkészítéssel nincs sok macera.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek