r
Nosalty Logó

Cassata - szicíliai túróbomba

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Wendy
Cassata - szicíliai túróbomba
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 1160 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 6961 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Összesen 257 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.8 g

Zsír

  • Összesen
    57.7 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    215 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1700.6 g
  • Cink
    327 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    254 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    557 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    13 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.8 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    31 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    150 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    280 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    379 micro
Összesen 1160 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    214.8 g

Zsír

  • Összesen
    346 g
  • Telített zsírsav
    173 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    106 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1290 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10203.6 g
  • Cink
    1962 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    1588 mg
  • Vas
    1525 mg
  • Magnézium
    634 mg
  • Foszfor
    3340 mg
  • Nátrium
    902 mg
  • Réz
    79 mg
  • Mangán
    65 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    766.7 g
  • Cukor
    629 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    1243.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1743 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    106 mg
  • D vitamin:
    274 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    189 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    902 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    254 micro
  • Kolin:
    767 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1680 micro
  • α-karotin
    33 micro
  • β-karotin
    643 micro
  • β-crypt
    248 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2273 micro
Összesen 6961 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    377.1 g
  • Cink
    72 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    56 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    33 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    62 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 257 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Egy kerek tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.
  2. A lisztet, az étkezési keményítőt, a sütőport és a darált mandulát összekeverjük.
  3. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval keményre, majd az apránként hozzáadott cukorral és a vaníliás cukorral fényes kemény habbá verjük.Egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját, a lisztkeveréket, majd az egészet a tortaformába simítjuk, és középső bordamagasságon 25 percig sütjük. (A sütő ajtaját a sütés végéig ne nyissuk ki. A tortát kivesszük a sütőből, majd 15 perc elteltével kiszedjük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. A krémhez a cukrozott gyümölcsöket, a pisztáciát és a csokoládét felaprózzuk. Ebből féreteszünk 2-2 evőkanállal.
  5. A zselatint összekeverjük 1 dl hideg vízzel, és félretesszük. A narancs levét kinyomjuk, hozzáadjuk a 200 g cukrot és 1 dl vizet, majd tűzön 5 percig forraljuk. A zselatint mikróban nagyon kis idő alatt felolvasztjuk (ne forraljuk), majd a narancsléhez adjuk. A zselatinos narancsléhez adunk 1-2 kanál túrót, majd az egész zselatinos masszát a túró egészéhez adjuk, és alaposan elkeverjük. A 2-2 kanál kivételével a túróhoz adjuk a gyümölcsös, pisztáciás, csokis keveréket, és 10 percre hűtőbe tesszük.
  6. Egy ugyanakkora átmérőjű, 3-3,5 literűrtartalmú tálat kibélelünk folpack-kal úgy, hogy a szélei túllógjanak a tál peremén, és az egész tál alja ki legyen bélelve. A piskótát két lapba vágjuk. Az egyiket elnyolcadoljuk, és hegyükkel befelé a tál oldalára fektetjük, nyomkodjuk a tésztát.
  7. 2,5 dl tejszínt habbá verünk, és több részletben a túrókrémhez keverjük, és a tálba a piskótára simítjuk. A tetejére tesszük a másik piskótalapot. Visszahajtjuk rá a folpack-ot, és 12 órára a hűtőbe tesszük.
  8. Tálalás előtt lapos tálra borítjuk, és a fóliát levesszük róla. A maradék tejszínt habbá verjük, és bevonjuk vele a tortát. Megszórjuk a cseresznyeszemekkel és a félretett gyümölcskeverékkel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 61
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 11332
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 18.

Ajánló

Születésnapokra, ünnepekre készíthető finomság.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept Lajos Mari-Hemző Károly 66 torta c. könyvéből származik, egy kis módosítással.  Ezt a tortát eddig egyszer készítettem el egy szülinapra, de nagyon jól sikerült, és nagyon finom lett. Megéri a munkát és a pepecselést, mert az eredmény tényleg nagyon szép és finom.  Az étkezési keményítőt liszttel lehet helyettesíteni, igazából csak azért kell a keményítő, hogy a tészta állaga jobb legyen. A tehéntúróhoz érdemes a nagyobb boltokban, hipermarketekben kapható krémesebb túróból venni, amiben nincsenek nagy göröngyök. Ha ilyen nincs, akkor ajánlatos a túrót áttörni. Én koktélcseresznyét nem tudtam beszerezni, ezért a fenti fényképen elkészített verzióhoz nem használtam, bár a színvilágot még jobbá teszi, ha koktélcseresznyét is adunk hozzá. Az eredeti recept szerint a krémbe való gyümölcsöket, csokoládét, pisztáciát marachino likőrbe kell áztatni és így adni a túróhoz. Nekem ilyen nem volt, úgyhogy ezt is kihagytam.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez és a díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek