r
Nosalty Logó

Carbonnade - a flamand pörkölt

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Oli(E)va
Carbonnade - a flamand pörkölt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
sörös
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 468 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2810 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 94 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.4 g

Zsír

  • Összesen
    19.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    932.6 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    82 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    308.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    230 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 468 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    332.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.6 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    915 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5595.6 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    494 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    40 mg
  • Magnézium
    435 mg
  • Foszfor
    3378 mg
  • Nátrium
    967 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    1850.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    12 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    98 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    208 micro
  • Kolin:
    1380 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    188 micro
Összesen 2810 Kcal
  • 14% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    115 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 94 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Belisztezzük a húst, lerázva a lisztfelesleget, majd egy nagyobb lábosban a két kanál olajban elősütjük a hús felét, egy tálba kivesszük, még egy kanál olajat hozzáadunk, és kisütjük a másik felét, ismét kivesszük a húst.
  2. Még egy kanál olajat teszünk a fazékba, és a hagymát a fokhagymával nagyon lassú tűzön karamellizáljuk benne.
  3. Ha ez megvan, felerősítjük a gázt, visszatesszük a fazékba a húst, leöntjük a sörrel, a marhahúslével, beletesszük a két babérlevelet, a kakukkfüvet, borsot, ellenőrizzük a sót.
  4. Ha felforrt, befedjük a lábast, minimumra vesszük a gázt és kb. 1 és 3/4 óra múlva már megpuhult, levesszük a fedőt, és úgy hagyjuk lassan forrni, amíg a szaft besűrűsödik.
  5. Petrezselyemmel megszórva tálaljuk, köretként tésztát, krumplipürét vagy rizst adhatunk mellé, de eredetileg kissé megpirított franciakenyér mustárral megkenve dukál hozzá, amit aztán a szafba tunkolunk.
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 415
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 45421
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 03.

Ajánló

Testes vörösbor, vagy aki szereti, barna sör, ha úgyis van már benne.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Oli(E)va 85 recept

A flamandok klasszikus marhapörköltje... Egy másik marhapöri kedvenc, a szaft valami isteni a megkaramellizálódott hagymától, a barna sörtől...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek