r
Nosalty Logó

Capunti tészta alla Anna

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Ancsi :)
Capunti tészta alla Anna
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 2108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3193.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    380 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    663 mg
  • Nátrium
    1902 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    104 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    41 micro
  • K vitamin:
    380 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    1307 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 1053 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    96.8 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    191 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6387.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    223 mg
  • Kálcium
    760 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    249 mg
  • Foszfor
    1327 mg
  • Nátrium
    3803 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    207.9 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    699.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    326 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    82 micro
  • K vitamin:
    759 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    30 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    691 micro
  • Kolin:
    192 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    69 micro
  • β-karotin
    2613 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1750 micro
  • Lut-zea
    2634 micro
Összesen 2108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    118 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    29 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    61 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    155 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát a zsiradékon megdinszteljük, majd a husit rádobjuk, és fehéredésig pirítjuk. Ezután, felengedjük annyi vízzel, hogy épp ellepje, és párolni kezdjük.
  2. Hozzáadjuk a cikkere vágott koktélparadicsomot, és a fűszereket, (só/bors/petrezselyem/zöldfűszerek/snidling) valamint a leveskockát is a lébe dobjuk. Kb. 45 percig közepes lángon, letakart serpenyőben főzzük. Menet közben figyeljük, és ha kell a vizet pótoljuk.
  3. Mikor már a hús megpuhult, 3 ek olívaolajat, és a 0,5 száraz fehérbort hozzáöntünk, és bele tesszük a tésztát. (Ha kevés a víz, annyi vízzel felöntjük, hogy ellepje a tésztát teljesen.)
  4. Mikor a tésztánk is megpuhult, friss zöldfűszereket lehet még vágni rá, én a bazsalikomot ajánlom, valamint még parmezán sajttal bolondítani a végén.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 2351
  • Feltöltés dátuma: 2015. november 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ancsi :) 22 recept

Fogalmam sem volt, hogy mit főzzek, a férjem azt mondta, valami egyszerű, finom és nem megszokott tésztára vágyik.... Ez lett belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!