r
Nosalty Logó

Camembert hagymával pácolva

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
cirpi
Camembert hagymával pácolva
adag
Előkészítés
perc
hidegkonyha
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 2327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    115.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    71 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2084.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    462 mg
  • Nátrium
    1058 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.2 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    156.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    103 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    300 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    399 micro
  • β-crypt
    116 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 1163 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    230.9 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    142 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4169.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1011 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    71 mg
  • Foszfor
    925 mg
  • Nátrium
    2117 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    312.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    677 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    110 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    600 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    797 micro
  • β-crypt
    231 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    30 micro
Összesen 2327 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 38% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    35.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    642 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    142 mg
  • Nátrium
    326 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 358 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sajtot tortaszerűen 6-8 szeletre vágjuk. Minél jobb minőségű sajból csináljuk, annál finomabb!
  2. A hagymát megpucoljuk, félbevágjuk, és vékonyan felszeleteljük.
  3. Az 1/4-ed darab kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk.
  4. Keresünk egy tálat, amiben az egész keverék várhatóan kényelmesen elfér, és összeállítjuk a sajtunknak az ágyikót.
  5. Kevés olívaolajat öntünk a tál aljára, majd lazán rászórjuk a hagyma egyik felét és a paprikacsíkokból egy keveset. Jól megsózzuk, megborsozzuk, és egy teáskanálnyi fehérborecettel meglocsoljuk. Az ecetből tényleg elég ennyi, mert nem szeretnénk, ha külön éreznénk az ízét, hanem csak annyi kell, hogy megszelídítse kicsit a hagyma durva erősségét.
  6. A hagymás paprikás rétegre szép rendben rárakosgatjuk a sajtszeleteket, majdtakaróként jöhet a tetejérelazán a maradék hagyma és paprika.
  7. Ha összeállta keverékünk, még egyszer sózzuk és borsozzuk, majd annyi olívaolajjal öntjük föl, hogy ellepje az egészet.
  8. Lefedjük a tálunkat, hogy ne eregesse a hagyma az illatanyagait, majd betesszük a hűtőbe legalább 1 napra, hogy az ízek gyönyörűen egymásba habarodjanak. A sajt át fogja venni a hagyma isteni zamatát, és a paprika édeskés aromáját, a zöldségágyatpedig a sajt mellévidáman, lelkiismeretfurdalás nélkülkanalazhatjuk, hiszen a hagyma ebben a pihenőben jócskán megszelídül. Akár 1 hétig is boldogan eláll a hűvösben, sőt, az idő jót tesz neki,hiszen az ízek egyre inkább összefonódnak az idő múlásával.
  9. Pirítós kenyérrel csodás vacsi!
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 55
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2118
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 04.

Ajánló

Hétvégén elkészíthető, és egy-egy hétköznap este már nincs vele más teendő, mint elővenni a hűtőből és csipegetni belőle. Egy pár szelet pirítóssal és egy pohár borral remek vacsi akkor, amikor se kedvünk, se időnk egy túlhajszolt nap végén sütni-főzni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom az aromás, lágy sajtokat. Azokat az időket idézik, amikor kisgyerkőc koromban a Nagypapám, aki a családban egyedüliként szerette az ilyesféle különlegességeket, a Pálpusztai ultrabüdös sajtfalatokat próbálta megszerettetni velem. Mivel imádtam az öreget, a kedvéért megkóstoltam a sajtot, bár olyan szaga volt, mint a 3 napos szemétnek. De abszolút sikert aratott, mert rájöttem, hogy finom! Innentől kezdve én is lelkes fogyasztó lettem, a család többi részének nagy megdöbbenésére, így a továbbiakban együtt csodabogárkodtunk a Nagypapámmal. És bár az öreg azóta már nincs velünk, bármikor megérzem a lágy, aromás sajtok ízét, mindig eszembe jut, milyen jókat ettünk együtt.  Szóval azóta vonzódom ezekhez a csodás sajtokhoz. Ezzel a pácolással pedig adhatunk nekik egy dupla csavart, amivel még durvább lesz az ízhatás. A pácolási módszerrel először egy barátnőm konyhájában találkoztam. A ránézésre bizarr keveréktől első körben kissé ódzkodtunk, aztán az első kóstolás meghozta a sikert. Háromszor szedtem újra belőle! Azóta én is rendszeresen készítem itthon, hiszen hetekig eláll a hűtőben, és bármikor lehet egy istenit vacsizni belőle. Megállja a helyét hideg előételként is, de kis pirítóskenyérrel és egy pohár Chardonay-val isteni vacsi rohanós hétköznap estékre is. Hétvégén elkészítem, hétközben pedig bármikor partiképes! :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek