r
Nosalty Logó

Calzone 3. - sonkás-gombás

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norci79
Calzone 3. - sonkás-gombás
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 457 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1827 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 171 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    17.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1381.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    153 mg
  • Nátrium
    1139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    119.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 457 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.1 g

Zsír

  • Összesen
    71.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5525 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    611 mg
  • Nátrium
    4555 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    206.9 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    477.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 1827 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    6.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    516.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    57 mg
  • Nátrium
    426 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 171 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Vízben feloldjuk az élesztőt, és beleöntjük az olajat.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, és összedolgozzuk az élesztős olajjal. 10 percet pihentetjük.
  3. Közben elkészítjük a tölteléket: a gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk; a sonkát kockákra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk. Megdinszteljük a gombát, majd rátesszük a sonkát, és még pár percig sütjük együtt.
  4. A tejfölbe reszeljük a fokhagymát.
  5. A tésztát kinyújtjuk, a szélén kb. 2 cm-t teljesen szabadon hagyunk. A közepét megkenjük a fokhagymás tejföllel. Erre kerül a töltelék.
  6. A tésztát egymásra hajtjuk, a széleket lenyomkodjuk.
  7. Forró sütőben készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 201
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 22730
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norci79 94 recept

Már régen ki szerettem volna próbálni a calzone-t.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek